Изпадналата в немилост филмова звезда Кевин Спейси говори пред съда

...
Изпадналата в немилост филмова звезда Кевин Спейси говори пред съда
Коментари Харесай

Кевин Спейси отрече обвиненията в сексуално посегателство

Изпадналата в недружелюбност кино звезда Кевин Спейси приказва пред съда в Ню Йорк, отхвърляйки като " погрешни " обвиняванията, че е направил полово посягане над сътрудника си Антъни Рап, когато е бил малолетен.

Рап, който взе участие в сериала " Star Trek: Discovery ", претендира за обезщетение в размер на 40 млн. $ против двукратния притежател на " Оскар " за " прочувствени премеждия " за това, което се твърди, че се е случило през 1986 година, когато той е бил на 14 години, а Спейси - на 26.

Спейси съобщи, че не си спомня да е участвал на частно празненство в апартамент в Манхатън дружно с Рап, както твърди 50-годишният към този момент мъж.

Преди да се яви в съда, 63-годишният Спейси завоюва дребна победа, когато съдията, водещ делото , Луис Каплан, отхвърли изказванието на Рап , че Спейси съзнателно му е предизвикал прочувствен стрес.

В желае си Рап упреква Спейси, че е влезнал в спалнята, където е гледал телевизия по време на празненство, на което двамата са участвали, вдигнал го е, качил го е на леглото и е лежащ до него.

В послание към съда по-рано този месец Рап споделя, че по време на хипотетичния случай се е " чувствал заледен " - до момента в който не е съумял да се " измъкне ".

Откакто обвиняванията на Рап се появиха за първи път през 2017 година, в разгара на придвижването #MeToo против половото принуждение, Спейси изчезна от екраните и кината.

По време на кръстосания разпит Спейси разказа личното си проблематично семейство с татко, който дефинира като " расист " и " неонацист " - нещо, което в никакъв случай преди не е казвал обществено. Той не харесвал гейовете и не оценявал интереса на сина си към театъра.

Спейси съобщи, че обвиняванията на Рап, оповестени в края на 2017 година в публикация в Buzzfeed, са го предиздвикали да се почувства " шокиран, изплашен и комплициран ".
По рекомендация на съветниците си той сервира обществено опрощение, за което в този момент споделя, че съжалява.

" Бях насърчаван да се извиня и си взех поука, а точно: в никакъв случай не се извинявай за нещо, което не си направил ", сподели той пред съда.

По време на обвиняванията той за пръв път се разкрива обществено като гей, което съгласно него е довело до обвинявания, че " се пробва да промени тематиката или да отклони вниманието ".

Изтривайки сълзите си, звездата от " American Beauty " и " House of Cards " съобщи, че " в никакъв случай не би направил нещо, което да навреди на гей общността ".
Звездата от " Обичайните обвинени " също по този начин се призна за почтен по обвинявания в полово посягане против трима мъже сред март 2005 година и април 2013 година във Англия, а през 2019 година обвиняванията против него в непочтено посягане и полово принуждение бяха свалени в Масачузетс.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР