Изометричните упражнения са специфични тренировъчни методи, които всеки почитател на

...
Изометричните упражнения са специфични тренировъчни методи, които всеки почитател на
Коментари Харесай

Добавете и изометрични упражнения към фитнес режима си


Изометричните извършения са характерни подготвителни способи, които всеки обожател на фитнеса може да включи към своя подготвителен режим . Те оферират идеална опция за тонизиране и подсилване на мускулатурата в случаи, когато не желаете или нямате опция да разчитате на пълноценна фитнес подготовка .

На серия изометрични извършения може да разчита всеки, търсещ метод за последователно нахлуване във форма след интервал на залежаване или „ разпределяне на края “ около празничните трапези. Изометричните извършения са подобаващи и за хора, възстановяващи се от травма , които не могат да разчитат на цялостния капацитет на мускулатурата си.

В основата на изометричните извършения стои една забавна специфичност. Те са ориентирани към дейно подсилване на мускулатурата, а осъществяването им не изисква смяна в ъгъла на дадена става, нито в дължината на даден мускул. Те не разчитат на прегъване и разгръщане на ставата и стесняване и разпределяне на мускулита. Изометричните извършения се правят в статична поза , т.е. позицията на тялото не се трансформира. Дадена мускулна група обаче може да се натовари, въпреки и без съществени динамични придвижвания. Разчита се на дълготрайно напъване на мускулатурата и обезпечаване на високо противодействие против тях.

В тази категория извършения попадат някои известни техники като планк , опити за избутване или издърпване на неподвижни предмети и всяка друга техника, която изисква напъване на мускулатурата за най-малко 10 секунди при противодействие, което тя не може да преодолее.

При изометрично упражнение не се реализира натоварване по протежението на цялата мускулна група, тъй като влакната не се свиват и отпускат по време на натоварването. Ефектът обаче е задоволително положителен за създаване на нови мускулни нишки и сложно укрепване на мускула .

Свързани публикации.. Планк – упражнение, без аналог по елементарност и изгоди 0 Защо е значимо да се възвърне разгъването на коляното след контузия? 1 3 основни стъпки за размразяване на паласките 0

Изометричните натоварвания се ползват като опция на динамичните силови тренировки . Няма причина едната група да се заобикаля напълно за сметка на другата, само че всяка носи своите преимущества. Както стана дума, изометричната подготовка предлага опция за ефикасно натоварване при хора, възстановяващи се от травма, която не разрешава компексно димнамично натоварване.

Освен това за разлика от общоприетите фитнес извършения, изометричните тренировки може да се извършват на всички места, без потребност от тежести, специфични уреди или екипировка.

Те може да се трансфорат в дейно допълнение към всеки подготвителен режим за възстановяване и поддържане здравината на ставите, съединителната тъкан и мускулната мощ като цяло.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР