Изображение: Сигурността беше висока, но нещата бяха по-тихи от очакваното

...
Изображение: Сигурността беше висока, но нещата бяха по-тихи от очакваното
Коментари Харесай

Високи мерки за сигурност в Йерусалим след призивите за „ден на гнева“ - докато силите използват сълзотворен газ и скункс вода

Изображение: Сигурността беше висока, само че нещата бяха по-тихи от предстоящото

Вътре в античните стени, следвайки алеите, които водят около 14 станции на кръста, имаше повече контролно-пропускателни пунктове.

Въпреки че можехме да преминем, употребявайки нашите персонални документи за пресата, богомолците бяха насочвани към входа на Лъвската врата на джамията - само че още веднъж не бяха допускани млади мъже.

Вместо това дребни групи се събраха по тесните улици, подготвяйки се да се молят навън, до момента в който полицията не реалокира и тях.

Високите ограничения за сигурност бяха неизбежни след събитията от тази седмица и бяха обезпечени след апели за „ ден на гнева “ от страна на Хамас по целия свят.

Изображение: Израелските сили отблъснаха някои богомолци Изображение: Жена крещи на бойците

Със сигурност след молебствия в Йерусалим, дребни групи мъже извън стените на Стария град хвърляха камъни по силите за сигурност, които отвърнаха на огъня със сълзотворен газ и напръскаха вода от скункс – течност с неприятна миризма – от брониран камион с водно оръдие.

Това обаче не беше нищо изключително; в действителност съм виждал доста по-лоши в други " елементарни " петъци тук.

След нападението на Хамас над Израел, тук имаше упования за капацитет за същински проблеми, само че в случай че не друго, нещата изглеждаха по-тихи от нормално.

Контакти на Sky News в палестинските общности ни споделиха, че има възприятието, че израелците не са в въодушевление за благосклонност.

И допускам, че мнозина са считали, че не си коства да рискуват живота си с цел да наблегнете нещо.

Прочетете още:
Газа „ на ръба на колапса “ след заповед за евакуация
Опасен миг във войната Израел-Хамас – и светът е затаил мирис < /p> На терена на мястото на клането на музикалния фестивал

Има сериозна угриженост измежду палестинците какво ще се случи през идващите дни.

Докато напуснахме молитвите и минахме през Стария град, Говорих с Хамед Шалоди, който ми сподели, че тази „ огромна война “ ще значи от ден на ден и повече смъртни случаи на цивилни.

„ Много е неприятно да знаете, че това се случва сред палестинци и израелци, бият се между тях и убиват доста хора от тази и от онази страна, не е добре ", сподели той.

" Хубаво е, че живеем дружно и борбите, в случай че е допустимо, да ги спрем в този момент. "

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР