Изображение: Израелската армия публикува това изображение, което според него показва

...
Изображение: Израелската армия публикува това изображение, което според него показва
Коментари Харесай

Войната на Израел и Хамас: Нетаняху казва, че Израел ще има ролята на „цялостната сигурност“ в Газа за „неопределен период от време“

Изображение: Израелската войска разгласява това изображение, което съгласно него демонстрира един от нейните бойци в Газа. Снимка: Израелските отбранителни сили

Идва, когато вторият пълководец на ливанската Хизбула загатна, че групата може да бъде въвлечена в по-интензивен спор с Израел, в случай че не спре офанзивата си против Газа.

Говорейки пред NBC News, Наим Касем сподели, че Хизбула „ е в позицията на опозиция и реакция “, до момента в който слага под подозрение световната поддръжка за военните дейности на Израел.

„ Този, който уголемява експанзията, е Израел и който уголемява експанзията е Америка и Европа, които поддържат израелските дейности ", сподели той.

" И това, което уголемява експанзията, е убийството на цивилни и деца.

" Не е допустимо да се гледат тези сложни, мъчителни и рискови подиуми и не се намесвайте, тъй като това, което вършат в Палестина, ще го създадат по-късно в Ливан и района. и неговите ирански финансисти го оставиха " по-малко скептичен " по отношение на експлоадирането на по-широка война в Близкия изток.

" Никой не желае война ", сподели Абдала Бу Хабиб от офиса си в ливанската столица Бейрут.

„ Не мисля, че скоро ще има война в Ливан – и мисля, че знаете, че даже иранците и Хизбула не ни твърдят, а споделят това по косвен метод.

„ Когато иранският външен министър пита какво се случва с прекратяването на огъня, това значи, че те не желаят война. “

Изображение: Палестинци търсят оживели в бежанския лагер Хан Юнис, южна Газа. Снимка: AP

Повече от 10 000 палестинци са били убити в спора до момента, в това число повече от 4100 деца и малолетни, съгласно здравното министерство на Газа.

Длъжностни лица в Израел споделиха, че 1400 души са били убити в страната от 7 октомври, когато Хамас предприе изненадващите си офанзиви.

Прочетете повече:
Сателитни изображения разкриват по какъв начин Израел е разрязал Газа на две
Семейство на момиче, за което се опасяваше, че е мъртво, давайки вяра, че тя може да бъде пленник

В понеделник господин Нетаняху изрази подготвеност за „ дребни паузи “ в боевете, с цел да улесни освобождението на 239 заложници, за които се счита, че към момента се държат от Хамас.

< p> Но израелският министър председател изключи каквото и да било общо преустановяване на огъня без освобождението на всички пленници.

Щракнете, с цел да се абонирате за Sky News Daily, където и да получавате вашите подкасти

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън твърди, че общото преустановяване на огъня не би било подобаваща стъпка – позиция, подкрепена от Риши Сунак.

В понеделник представителят на Белия дом Джон Кърби сподели, че държавните управления на Съединени американски щати и Израел ще продължат да поддържат връзка по отношение на евентуални паузи заради филантропични аргументи и допустимо освобождение на заложници.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР