Износът на втечнен природен газ от САЩ през октомври е

...
Износът на втечнен природен газ от САЩ през октомври е
Коментари Харесай

Износът на втечнен природен газ от САЩ спада през октомври, доставките за Азия растат


Износът на полутечен природен газ от Съединени американски щати през октомври е понижен остана стеснен заради проблеми с индустриалната инфраструктура, написа Ройтерс. Същевременно производителите са насочили повече колета към клиенти в Азия, по информация на специалистите на компанията за финансови разбори и данни " Рефинитив " (Refinitiv), които наблюдават придвижването на търговски кораби.

Цените на втечнения природен газ понижават през последните седмици на фона на запълването на потенциала на газохранилищата в Европа до над 90 % от плановата им съдържимост и заради по-топлата есен.

В Азия обаче оповестяването на форсмажор за газовите доставки от страна на държавната енергийна компания " Петронас " (Petronas) в Малайзия принуди потребителите на полутечен природен газ в Япония безусловно да се борят за различни доставки, отбелязва Ройтерс. Малайзия е вторият по величина вносител на втечнено синьо гориво в Япония през 2021 г. 

Общо 88 танкера, натоварени с 6,27 милиона тона полутечен природен газ, са отпътували от пристанища в Съединени американски щати, като множеството от тях са се насочили към Европа, демонстрират данните на специалистите.

Делът на продажбите към клиенти в Азия обаче се усилва до 24 % през октомври при 19 на 100 през септември, до момента в който към Латинска Америка и Карибите са ориентирани единствено няколко доставки, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР