Износът на дизелово гориво от САЩ за Европа намалява, заради

...
Износът на дизелово гориво от САЩ за Европа намалява, заради
Коментари Харесай

Износът на дизел от САЩ за Европа намалява след рязък спад на производството

Износът на дизелово гориво от Съединени американски щати за Европа понижава, поради съществено намаляващото произвеждане на рафинирани артикули. Спадът в рафиниращата активност в Съединени американски щати и проблемите в международната търговия повлияха на доставките на дизел през последните седмици, което понижи исторически високия експорт на дизел от Съединени американски щати за Европа този месец.

По-трудното обезпечаване на дизелово гориво от Съединени американски щати усложнява и рецесията в доставките в Европа, като преди този момент континентът разчиташе на съветския експорт на гориво. Цените на дизела в Съединени американски щати за малко скочиха до четиримесечен връх от над 48 $ за барел този месец, ограничавайки опциите за арбитраж за превозване на горивото до Европа, написа Reuters.

Много от другите снабдители на Европа от Близкия изток и Азия бяха принуждавани да обиколят нос Добра вяра на фона на офанзивите на хутите в Червено море, което забави търговията.
 Индия изнесе рекордни количества дизел за Европа през септември
Индия изнесе рекордни количества дизел за Европа през септември

На този декор индийските доставки на дизел на изток до Сингапур се сринаха за интервала

Вносът на дизел в Европа от Съединени американски щати е намалял съвсем на половина този месец до 6,65 милиона барела, спад от 11,44 милиона барела през януари, по разбор на компанията за следене на кораби Kpler.

Спадът в търговията пристигна откакто рафинерията Whiting в Индиана, която е главен производител на дизел в Съединени американски щати, беше наложително затворена при започване на февруари след спирания на електрозахранването.

Това спиране съответства с оперативни проблеми в няколко завода след рухване на температурите в средата на януари, като TotalEnergies. Други, в това число заводът на Motiva Enterprises с 626 000 барела дневно в Порт Артур, са подложени на планувани поправки.

Степента на потребление на рафинериите в Съединени американски щати бележи спад от близо 93% при започване на годината до 80,6% този месец, което е най-ниското равнище от декември 2022 година, съгласно държавни данни.
 Европа не е внасяла толкоз огромни количества дизел и газьол от 2018-а насам
Европа не е внасяла толкоз огромни количества дизел и газьол от 2018-а насам

Вносът на дизел в Европа от Индия съвсем доближи 305 000 барела дневно

Така производството на дестилати в рафинериите в Съединени американски щати се срина до 4 милиона барела дневно в средата на февруари, което също е най-ниското равнище от декември 2022 г

Междувременно цените на дизела в Северозападна Европа се покачиха през февруари до приблизително над 118 $ за барел, в съпоставяне със 109 $ предишния февруари.

Очаква се американските рафинерии да усилят наличния потенциал за пречистване с 431 000 барела дневно до края на февруари, заяви изследователската компания IIR Energy в петък.

Най-малко три кораба, пренасящи над 850 000 барела дизел от Атлантическото крайбрежие на Съединени американски щати, ще бъдат разтоварени в разнообразни европейски пристанища идващия месец, съгласно данните за корабоплаването Sparta и Kpler.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР