Изневярата е най-голямата болка, която може да ви причини една

...
Изневярата е най-голямата болка, която може да ви причини една
Коментари Харесай

Да продължите напред, след като са ви изневерили – мисията възможна

Изневярата е най-голямата болежка, която може да ви аргументи една връзка. Да знаете, че сте излъгани от индивида до вас, е извънредно и това може да ви съсипе душевен. В съвсем всички случаи сходна постъпка значи завършек на връзката ви, в случай че не извършите голям компромис със себе си и не простите. Дори и да сложите завършек на връзките си с колегата си, болката ще остане и доста мъчно бихте почнали нова връзка от боязън, че може да ви се случи нещо сходно. Да преодолеете този сложен миг обаче не е непостижима задача. Ето няколко съвета, които могат да ви оказват помощ в тази задача:

Дайте си отмора.

Нормално е да изпитвате доста страсти, откакто скъсате с някой, който ви е изневерил. Но в случай че има нещо, което ще почувствате най-после, това би било облекчение. Ще усетите това, тъй като към този момент не би трябвало да се занимавате с някой, който ви лъже и приема любовта ви за даденост. Разбира се, откакто достигнете тази фаза, вие ще бъдете внимателни по отношение на любовните връзки, в които може да влезете в бъдеще. Може да желаете да спрете за миг и да си позволите да си починете за известно време. Това е по този начин, тъй като би трябвало да излекувате раните, които сте претърпели по време на тази нездравословна връзка. Не е инцидентна приказката, че времето лекува. Дайте си отмора и опция да се отърсите от разочарованието, което сте претърпели, с цел да не пренасяте отрицателните си страсти и върху идващия сътрудник, който ще имате.

Не говорете повече с този човек.

Друг метод да си помогнете да превъзмогнете протичащото се е като нямате контакт с някогашния, който ви е изневерил. Няма причина да поддържате връзка с човек, който ви е разрушил на части, тъй като в случай че в действителност го беше грижа за възприятията ви, нямаше да направи такова нещо, с цел да ви нарани по този метод. Знаем, че човек не избира в кого да се влюби и някогашният ви може просто да е срещнал нов човек в живота си, без да го желае. Дори обаче да е по този начин, би трябвало от почитание към вас той първо да ви изясни обстановката и едвам когато се разделите публично, да се впуска в нова случка, вместо да бърза да ви изневерява.

Спрете да се обвинявате за края на връзката си.

Нормално е и да обвинявате себе си за това, което се е случило. Ще започнете да мислите, че сте създали нещо неправилно или във вас липсва нещо, което вашият сътрудник е намерил в някоя друга, което го кара да изневерява. Но въпреки казусът да е подобен, в никакъв случай не е задоволителна причина той да ви излъже или съобщи. Така че, с цел да продължите, спрете да поемате цялата виновност, изключително когато не сте създали нищо неприятно съзнателно, с цел да нараните колегата си. В последна сметка той губи, не вие.

Помислете за личните си неточности и се поучете от тях.

Няма такова нещо като съвършена връзка и може би тази, която сте имали, също е цялостна с дефекти, които са предиздвикали колегата ви да изневери. Би било положително упражнение да погледнете обратно и да помислите по какъв начин са били връзките ви. Опитайте се да потърсите проблеми, неточности и разлики в характера, както и да видите кои от тях са породени от вас. Намирането на вашите слаби места е значимо, защото по този метод можете да си извършите изводите от случилото се и да не допускате същите неточности в бъдеще. Трябва да се поучите от опита, даже в случай че сами знаете, че не сте създали нищо неприятно, което е довело до провалената ви връзка.

Избягвайте да вършиме изводи за мъжете.

Това, че са ви изневерили, не значи, че всички ваши последващи сътрудници също са измамници. Това не е по този начин, в случай че не знаете, че излизате с хора, които към този момент имат репутацията на лъжци. Най-добре е да приветствате опциите, до момента в който те чукат на вратата ви. Да слагате всички под общ знаменател единствено ви пречи да се срещнете нови хора, някой от които да се окаже освен ваш нов евентуален сътрудник, само че и сателит през целия живот.

Споделете тъгата си с приятелки.

Винаги оказва помощ да имате близки хора, с които може да споделите какво се случва и за които знаете, че ще ви поддържат. Понякога те няма да могат да ви дадат рационални препоръки, само че са там, с цел да ви послужат като рамо, на което да плачете, или да изслушат вашия проблем. Когато се чувствате отпаднали и изпитвате болежка заради спомените, че някогашният ви изневерява, отидете при приятелките си и потърсете леговище. Поискайте прегръдка или компания за през нощта. Не стойте сами. Бъдете с хората, които в никакъв случай не са ви предавали и ще видите по какъв начин бързо ще се почувствате по-добре.

Не се признавайте обществено за жертва.

Някои хора обичат да излагат драмата си навън, изключително в обществените медии. Те биха разказали историята си, когато са били излъгани, с цел да може обществеността да разбере и да натрият носа на някогашния си. Въпреки че сходни истории са станали вирусни измежду Фейсбук, не постоянно е лечебно да излизате и да разказвате на света за болката си. Това е по този начин, тъй като до момента в който в действителност получавате състрадание от някои хора, някои просто биха почнали да ви одумват и да ви съдят. Това единствено ще ви накара да се почувствате по-зле, тъй като сами знаете, че сте жертва в обстановката. Освен това славата, която получавате, оказва помощ ли за изцеление на разрушеното ви сърце? Не. Спестете си го.

Ако желаете да говорите с непознати, говорете с тези, които знаят по-добре.

Ако смятате, че би трябвало да обсъдите възприятията си с някой, който не ви познава персонално, за какво да не потърсите помощ от психолог. Хората, занимаващи се с тази специалност, имат подобаващия опит да оказват помощ на такива като вас да преминат през такова тестване. Междувременно можете също да потърсите упътване от човек на вярата като духовник, който е отворен да изслуша вашите отзиви по въпроса.

Вероятно в даден миг може да ви се прииска да се върнете при колегата си и да му простите, само че в множеството случаи това води освен до нездравословни връзки, само че и до нови рани в бъдеще. Той може да продължи да повтаря същите неточности, а вие не просто ще започнете да му простите, а да търпите и да се приспособявате към болката, тъй като за вас това ще се трансформира в нещо обикновено. Да, може да ви се коства, че е пристигнал краят на света, когато индивидът до вас ви е предал, само че благодарение на околните си хора може да се справите и с тази компликация. Макар и да не ви се има вяра, може да е за положително, че с този човек към този момент не вървите по общ път, тъй като той просто не е бил за вас. А и кой знае – най-хубавото може занапред да следва.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР