Изненадващо военният министър полк. Димитър Стоянов ще бъде подпомаган в

...
Изненадващо военният министър полк. Димитър Стоянов ще бъде подпомаган в
Коментари Харесай

Лоялни на Слави Трифонов дами са заместници на военния министър полк. Димитър Стоянов

Изненадващо военният министър полк. Димитър Стоянов ще бъде подпомаган в работата си от две дами - фрагменти на ИНТ, лоялни на Слави Трифонов.

Първата изненада бе Теодора Генчовска, някогашният външен министър от квотата на Има Такъв Народ, която получи зам.-министерско кресло в министерството на защитата, за което Трифонов отсдавна настояваше.
Другият зам. -министър на Димитър Стоянов се оказва досегашната шефка на кабинета на Гроздан Караджов в Министерство на регионалното развитие, също от Има Такъв Народ, юрист Катерина Граматикова.

Граматикова е приключила е Юридисческия факултет на Алма матер през 2002 година През 2008 година специализира Общностно право на конкуренцията към King’s College, Лондон и Корпоративно право на Съединените щати и Международно контролиране на търговията към Бостънски университет, филиал Лондон.

Председател е на Националния комитет на Международния съюз на юристите за България (Union Internationale des Avocats (UIA)) и от 201 2г. до 2015 година е преподавател в Центъра за образование на юристи " Кръстьо Цончев " към Върховен административен съд, като организира образования на тематики, касаещи използването на Закона за публичните поръчки.

Катерина Граматикова взе участие в подготовката и провеждането на редица семинари с интернационално присъединяване на територията на България, проведени от Международния съюз на юристите взаимно с Висшия адвокатски съвет и Софийска адвокатска гилдия. Като преподавател е взела участие на няколко интернационалните форума.

Назначението на Генчовска в служебното държавно управление не е изненада дотолкоз, че кариерно тя израства в Генералния щаб на армията и до шеф на отдел " НАТО и Европейски Съюз " в Министерството на защитата. В двете държавни управления, препоръчани от " ИТН ", тя беше номинирана за министър на защитата.
Едва за кабинета към " Продължаваме промяната " партията на Слави Трифонов я издигна за министър на външните работи.

През последните месеци " ИТН " показва сходни възгледи с президента Румен Радев по разногласието със Северна Македония и началото на договарянията на страната за присъединение в Европейския съюз.

На консултациите при президента, още преди той да връчи първия мандат за сформиране на държавно управление, " ИТН " и Румен Радев се похвалиха взаимно за позициите им.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР