Изненадващо в дневния ред на медийния регулатор е включен и

...
Изненадващо в дневния ред на медийния регулатор е включен и
Коментари Харесай

Медийният регулатор избира нов председател

Изненадващо в дневния ред на медийния регулатор е включен и избор на нов ръководител на Съвет за електронни медии. Първоначалните планове бяха това да се случи на 9-и май.

Съвет за електронни медии ще одобри отчет по отношение на решението на Софийски градски съд, който призна за отговорен генералния шеф на Българска национална телевизия Константин Каменаров за шофиране след приложимост на алкохол. Той е наказан на една година и три месеца условно с тригодишен изпитателен период.

Според Закона за радио и телевизия лица, които са осъждани на отнемане от независимост за умишлени закононарушения от общ темперамент, не могат да заемат тази служба.

Снощи ръководителят на Съвет за електронни медии София Владимирова сподели за " Хоризонт ", че специалистите и юристите на медийния регулатор разискват обстановката. Очаква се мандатът на Каменаров да бъде преустановен предварително, да бъде определен краткотрайно изпълняващ длъжността общоприет шеф на Българска национална телевизия за три месеца и през това време Съвет за електронни медии да организира конкурс за избор на нов.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР