Изненадващо Карлос Контрера от ВМРО предложи доклад за попълването на

...
Изненадващо Карлос Контрера от ВМРО предложи доклад за попълването на
Коментари Харесай

Опозицията завзема всички комисии, ПП-ДБ-СС напуснаха заседанието

Изненадващо Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация предложи отчет за попълването на комисиите, като най-важните бяха разпределени на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и отцепниците от " Възраждане ", заяви " Фокус ". Контрера предложи финансовата комисия да е от 17 души, а неин ръководител да е Димитър Вучев от ГЕРБ-СДС.

Тази за устройство на територията пък да се оглави от Севделина Петрова от отцепниците от " Възраждане ". В нея също ще са 17 общински съветници. Нейният съпартиец Красимир Гълъбов пък да оглави околната среда.

Предложи Мирослав Боршош от ГЕРБ-СДС за ръководител на комисията по обучение и просвета. Икономиката пък да се оглави от Прошко Прошков от същата политическа група. Ваня Григорова от " БСБ за България " пък да е за началник на здравната комисия. Социалистите да вземат и основната комисия по превоз, която да се оглави от Иван Таков.

За ръководител на енергийната пък се предлага Димитър Данаилов от Има Такъв Народ.

Освен това се предложи множеството комисии да са от 17 индивида, с цел да не могат ПП-ДБ-СС да имат болшинство.

Комисиите, които се предложиха на ПП-ДБ-СС са ред и сигурност с ръководител Веселин Калановски, младежта и спорта за Димитър Шалъфов, туризъм - Цветелина Заркин, противопоставяне на корупцията -Бонка Василева, правна с ръководител Димитър Петров и връзки с жителите - Благовеста Кенарова.

От ПП-ДБ-СС се пробваха да прекратят съвещанието, само че не съумяха.

Ето какво съобщи Борис Бонев след съвещанието: " Има Такъв Народ и " Синя София " си направиха новото болшинство, тъй че честито. Само си представете каква безочливост е да оферират за заместник-председатели на комисии хора от нашата група, които даже не са ги питали. Да не приказваме, че всичко, което е момента се случва е в нарушаване на правилника, защото там ясно е записано, че до 19:00 ч. би трябвало да завърши съвещанието, към този момент е след 21 ч. Отделно отчетът, с който бяха препоръчани от господин Контрера членове, ръководители и зам.-председатели на комисии, на процедура до подлагането му към този момент на полемики не беше наличен за по-голямата част от съветниците в системата и също не дава отговор на правилника за нужния брой часове преди неговото разглеждане да бъде импортирано. Много ясно си личи къде е сглобката и сделката. Много ясно си личи какъв ще бъде техния фасон да ръководят през идващите четири години. "

Заседанието е удължено до 23 часа.

Снимка: Благой Цицелков, NOVA

Общинските съветници избират зам.-председатели на Съвета

Столичните общински съветници удължиха съвещанието си до 23:00 часа през днешния ден. Предложението беше направено от общинския консултант Георги Георгиев от ГЕРБ. То беше признато с 32 гласа " за ", а " срещу " се оповестиха 24, един се въздържа. Предишното решение беше да заседават до 21 часа. В дневния си ред включиха гласоподаване за зам.-председатели на Съвета, както и за съставите на комисиите.

 

Оптимизирайте разноските си с Visa

vesti.bg

Отцепил се от " Възраждане " консултант получи зам.-председателски пост, паралелно с ПП-ДБ-СС, ГЕРБ, Българска социалистическа партия и " Синя София ". След 6 часа договаряния в залата Карлос Контрера изненада със личен лист за разпределението на комисиите.

" Политическа партия би трябвало да схванат, че би трябвало да има баланс. Не може да дойдеш на договаряния и да поискаш 5-те най-сериозни комисии да са с твои ръководители. А в това време да си малцинство. Така не се прави в тази обстановка ", съобщи Карлос Контрера, общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация.

Столичният съвет с ръководител: Цветомир Петров поема поста до лятото (ОБЗОР)

ПП-ДБ-СС желаеха отмора на няколко пъти, откакто се оказа, че получават малко и незначителни по брой ръководители на комисии. " Ние сме съпротива очевидно в СОС. Така че нямам самообладание да стартираме да демонстрираме и да разкриваме всичките далавери на ГЕРБ в предходното ръководство ", уточни Борис Бонев, общински консултант от ПП-ДБ-СС.

Идеите на Контрера срещнаха поддръжката на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, " Синя София " и отделилите се от " Възраждане " и постоянно на Има Такъв Народ.

В 22:00 часа ПП-ДБ-СС напуснаха съвещанието, откакто препоръчаните от тях промени за комисиите не бяха признати. Следващото съвещание на СОС ще бъде на 22 февруари.

По-рано за ръководител на СОС бе избран Цветомир Петров от " Продължаваме промяната - Демократична - България " и " Спаси София ". Това се случи на осмото съвещание. Избрани бяха и петима заместител - ръководители. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР