Изненадващо българинът Илия Груев бе изваден от треньорския щаб на

...
Изненадващо българинът Илия Груев бе изваден от треньорския щаб на
Коментари Харесай

Илия Груев все пак остава на работа във Вердер, ще има важна роля в клуба

Изненадващо българинът Илия Груев бе изваден от треньорския щаб на Вердер. В понеделник, когато рекордьорът по сезони в Бундеслигата стартира подготовка, бяха оповестени няколко промени в клуба. Освен Груев от щаба си потегля и Томас Хорш. В него остава Тим Боровски, а се причислява Даниел Зенкович.

“Искам да благодаря на Томас Хорш и Илия Груев. Не мога да ги укори в нищо нито в състезателен, нито в човешки аспект. Сега обаче би трябвало в името на Вердер да се започва ново развитие”, съобщи старши треньорът Флориан Кофелт.

Миналото лято младият експерт предложения в щаба си Илия Груев, който преди този момент направи име в Германия като ментор на Дуисбург, а преди този момент и като помощник в Кайзерслаутерн и още веднъж при “зебрите”.

За разлика от Хорш, Груев остава на работа във Вердер. Новата му функционалност в клуба бе оповестена персонално от спортния шеф на бременци Франк Бауман, който се изрече ласкаво за българина. “Ценим високо професионалните качества на Илия. През идващия сезон той ще бъде индивидът за контакт с всички преотстъпени футболисти и ще следи изкъсо тяхното развиване. С това той поема значимата роля, която до момента изпълняваше Клеменс Фриц”, разгласи Бауман. Въпросният Фриц, който е някогашен немски национал, става началник на скаутския отдел във Вердер.

“Изминалият сезон бе тежък за всички нас. Напълно целесъобразно е да се създадат някои промени. Продължавам да бъда мощно стимулиран и ще извършвам новите си задания със същата пристрастеност, с която правих досегашните”, съобщи Груев пред клубния уебсайт.

Неговият наследник и адаш е част от първия състав на Вердер.

Константин Ботушаров, “24 часа”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР