Изненадва ме, естествено, защото си мислех, че поне още сме

...
Изненадва ме, естествено, защото си мислех, че поне още сме
Коментари Харесай

Гешев се опълчи на Борисов с интервю в ПИК

" Изненадва ме, естествено, тъй като си мислех, че най-малко още сме парламентарна република. И решенията не се взимат, както в Пхенян или Москва. Съгласно член 4 от Конституцията Република България е правова страна, която се ръководи според законите в страната. Принципът на господство на закона е вододел, който разделя демократичните от тоталитарните страни. "

Това съобщи основният прокурор Иван Гешев пред уеб страницата ПИК, предизвикан от петъчното изявление на ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов.

Вчера пред bTV Борисов предложи политическите сили да заявяват, че имат предпочитание да одобряват законите, свързани с правосъдната промяна, още преди изборите на 2 април. „ Предлагам да се съберем партиите, да работим върху него и още първия ден, в който тръгне Народното събрание, Крум Зарков да го внесе и да го гласуваме “, сподели Борисов за закона, който визира механизма за следствие на основния прокурор.

Не може основният прокурор да бъде недостижим, да не може да бъде разследван. Затова би трябвало да подготвим подобен закон в лицето на служебния министър на правораздаването Крум Зарков и парламентарните групи. Трябва да има законов метод, в случай че прокурорът извърши закононарушение, да има орган, който да го проверява, сподели още Бойко Борисов.

Днес Иван Гешев отговори на Борисов с малко изявление пред ПИК:

" Не е вест обаче български " политици " да не ги интересуват разпоредбите, законите и Конституцията. Отдавна не се и тормозят да го декларират намерено. Моето потомство помни какво е да живееш, когато една партия ръководеше всичко. И по какъв начин преодоляването на правосъдната власт, което очевидно се цели през днешния ден, е водило да тежки репресии върху правата на българите. От това, че Конституцията няма значение, до разстрелите на тези, които не харесваш, историята е посочила че дистанцията не е огромно. "

" Днес ще е един, на следващия ден различен. Ние сме спечелили всички борби, само че сме изгубили войните си поради решенията на политиците. Затова, като жител, желая да кажа, че би трябвало да се гласоподава. Да се гласоподава за хора, колкото и малко да са те, за които България към момента значи нещо. Тези, които помним думите " Родина " и " Отечество ", би трябвало да се надигнем в отбрана на демокрацията и демократичните полезности. А политиците да спрат да мислят единствено за оцеляването и благополучието си - дано помислят за хората и народа. Защото виждам, че търпението се изчерпва " - декларира още Гешев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР