Изненадайте гостите си със салати и предястия, които не само

...
Изненадайте гостите си със салати и предястия, които не само
Коментари Харесай

Красиви салати и предястия

Изненадайте гостите си със салати и предястия, които освен имат автентичен усет, само че също по този начин и наподобяват добре. Апетитните салати и предястия изчезват за секунди от масата.

Салатата „ Резен любеница ” е вкусна и доста истинска на тип. Необходими артикули: 100 грама сварено пилешко месо, 100 грама настърган кашкавал, 100 грама маслини, 100 грама майонеза, 1 краставица, 2 домата.

 Ордьоври

Начин на подготвяне: Можете да опитате с вариации по ваш усет – пилешкото може да се размени с телешко, можете да добавите и други зеленчуци по ваш усет. Можете също по този начин да употребявате риба звук вместо месо.

 Салата с риба звук

Салатата се подготвя за към час. Месото се нарязва на ситно, две трети от маслините се нарязват на кръгчета, всичко се смесва с кашкавала и се смесва с майонезата. Част от кашкавала и от маслините се оставят за декорация.

Тази примес се оформя като полукръг в огромна плоска паница. Докато салатата попива майонезата, краставицата се настъргва, а доматите се нарязват на доста ситно. Останалите за декорация маслини се нарязват на четвъртинки по дължина.

 Японска салата

Върху равната част на полукръга и надолу се изсипват доматите, като би трябвало да са покрили компактно долната част с майонезата. Под тях се поставя останалия за декорация кашкавал, а най-извитата част се оформя като динена кора с настърганите краставици. Върху доматите се разпределят маслините, които наподобяват на динени семки.

Японската салата с рачешки рулца играе ролята и на предястие, тъй като се оформя в стегнат кръг. За оформянето й се употребяват специфични кръгове за салата, само че в случай че нямате подобен, просто изрежете долната част от пластмасова бутилка.

Необходими артикули: 1 чаша ориз, 2 супени лъжици оризов оцет, 1 чаена лъжичка захар, 100 грама рачешки рулца, 2 супени лъжици соев сос, половин чаена лъжичка уасаби, 3 супени лъжици майонеза, щипка сол, 30 грама разрушен хайвер.

Оризът се измива, залива се с вода по този начин, че тя да е 2 сантиметра над него и се вари с добавка от оцета, захарта и солта. Вари се на муден огън, до момента в който водата не се изпари. След това оризът се оставя да изстине. Нарязват се рачешките ролца на ситно.

Оризът се смесва с рачешките ролца и по-късно се смесват със соса. Той се подготвя от соевия сос, уасаби и майонеза. Всичко се разбърква добре и се оформя красиво с кръг за салата. Отгоре се шприцова разрушеният хайвер.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР