Изненадата на деня, поне в синия футболен спектър, е факт!

...
Изненадата на деня, поне в синия футболен спектър, е факт!
Коментари Харесай

Просто не се получи

Изненадата на деня, най-малко в " синия " футболен набор, е реалност! Ивелин Попов към този момент не е състезател на Левски, откакто разтрогна по взаимно единодушие контракта си със столичния гранд. Все още може единствено да гадаем какви тъкмо са аргументите, поради които някогашният капитан на националният ни тим е взел такова значимо решение.
 Попето бързо си откри нов тим, остава в българския хайлайф
Попето бързо си откри нов тим, остава в българския хайлайф

Договорил се е с Ботев (Пловдив)

Всички обаче добре познаваме Попето и съм сигурен, че скоро ще даде отговарящ отговор на зародилите въпроси.

Има една истина, която като че ли е неоспорима за всички следящи Левски. Чисто игрово, Ивелин Попов просто не съумя на " Герена ". Имаше предпочитание поради голямата си обич към клуба, но от време на време това не е задоволително. 37 мача и 5 гола са достижение, с което Попето надали ще бъде удовлетворен. Липсваше химията...

Жал ми е, че го пиша, но раздялата с този рутиниран футболист няма да се усети по никакъв метод на терена. В съблекалнята е друго. Там опитът и поддръжката му към младите бяха скъпи, само че в Ивелин към момента има футбол и няма за какво да пропилява последния " танц " в кариерата си, правейки се на Валери Божинов, а точно - просто да бъде част от клуба, без значение с каква роля.
 Отлична вест за Левски преди реванша с АПОЕЛ
Отлична вест за Левски преди реванша с АПОЕЛ

" Сините " ще могат да разчитат на Жереми Петрис

А в Левски, дръзвам да настоявам, Попов получи задоволително късмет. Станимир Стоилов, Елин Топузаков, и в този момент Ники Костов, напълно се доверяваха на неговата класа. В много от случаите започваше като титуляр, в други моменти влизаше и като запаса в напечените обстановки.

На Попето обаче по този начин и не се откри точната позиция на терена. Пробваха го като централен нападател, плеймейкър, опорен халф... Навсякъде изявите му бяха почтени, само че не от качеството на оня Ивелин Попов, който всички познаваха от интервала му в Спартак (Москва), Рубин или Сочи, да вземем за пример. Лоша роля му изиграха и пропуснатите дузпи против Славия и ЦСКА, като тази против " армейците " няма по какъв начин да не е наранила персоналното му его и неговият престиж пред останалите футболисти от първия отбор.

Чисто физически също се вижда, че към този момент е мъчно да издържи цялостен мача, бидейки оптимално потребен за 45-60 минути. А в настоящия си тип, Левски е извънредно динамичен тим и всяко " мачкане " на топката може да окаже пагубно въздействие върху игровата тактика. Именно на моменти Попов като че ли изглеждаше да се спънка на " хвърчащите " си по терена сътрудници. Неприятно, само че факт.

Единствено недоумявам за какво раздялата сред двете страни се получи часове преди толкоз значимия мач с Апоел. Не бе ли допустимо да се направи компромис и Ивелин да остане за борбата с израелтяните, а по-късно да си вземе и уместно " Довиждане " с многохилядната " синя " аудитория.

Оттук насетне Левски се нуждае от млад и упорит атакуващ халф, който да поеме диригентската палка в нападателен проект. Такива състезатели са необичайност, което прави задачата на управлението повече от сложна.

За Ивелин Попов пък се твърди, че ще укрепи редиците на Ботев (Пд). Дано на " Колежа " му се получи, тъй като кариерата му заслужава отговарящ край! 
 Изненада: Ивелин Попов напусна Левски
Изненада: Ивелин Попов напусна Левски

Прекратяването на контракта става по експлицитното предпочитание на полузащитника
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР