Изненадата идва тук – област Враца заема третото място със

...
Изненадата идва тук – област Враца заема третото място със
Коментари Харесай

Очаквано софиянци взимат най-висока средна заплата, изненадата е във Врачанско

Изненадата идва тук – област Враца заема третото място със междинна месечна заплата от 1570 лв.. През второто тримесечие на 2022 година междинната месечна работна заплата в региона се усилва по отношение на първото тримесечие на годината с 9,7%.

 

Дори заплатите в морската ни столица са малко по-ниски. Със сумата от 1566 лева Варненска област се подрежда на четвърто място в страната по мярка на междинната месечна работна заплата, оповестява Териториалното статистическо бюро-Североизток.

 

Икономическите действия, в които е записано най-голямо нарастване на междинната месечна работна заплата, са секторите „ Образование “ – с 19%, „ Добивна индустрия “ – с 18,1 на 100 и „ Строителство “ - с 15,1 пункта.

 

През второто тримесечие на 2022 година междинната месечна работна заплата нараства с 13,2% по отношение на същия интервал на предходната година.

 

По предварителни данни на Националния статистически институт наетите по трудово и служебно правно отношение в област Варна към края на юни се усилват с 9500 или с 6,6 на 100 по отношение на края на март, като доближават 154 200. Спрямо края на първото тримесечие на годината най-голямо нарастване на наетите лица се регистрира в хотелиерството и ресторантьорството - с 89,5%.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР