Изненада ме изборът на , той не е известен извън

...
Изненада ме изборът на , той не е известен извън
Коментари Харесай

Иванина Манчева: Изненада ме изборът на Румен Спецов, той няма достатъчно управленски опит

" Изненада ме изборът на, той не е прочут отвън териториалната дирекция на Национална агенция за приходите в Добрич, където е работил, и в Централно ръководство ". Това разяснява пред БНР икономистът и публицист Иванина Манчева. Тя изрече терзание от това, че Спецов няма задоволително управнически опит, а това може да се окаже значимо.

Според нея е " дискусионна " концепцията на служебния финансов министър да се реализиран за 2 месеца обилни триумфи в събираемостта на налозите:

" Асен Василев дава явен сигнал, който е политически, че той разчита на тази събираемост и счита, че има големи скрити запаси в Национална агенция за приходите. Даде ясно да се разбере, че не е удовлетворен от досегашното управление ".

По думите ѝ е дал явен сигнал, че желае приходната организация да се концентрира върху огромните данъкоплатци и да спре терора върху дребните.  

Иванина Манчева разяснява и, който беше на тази служба и по времето на държавното управление на Пламен Орешарски:

" Не съумях да открия на уеб страницата на ОЛАФ тази глоба от 55 млн. евро, за която заяви служебният министър Василев.... Нормално е един министър да избере за тези позиции хора, на които има доверие, различен е въпросът до каква степен персонално ги познава ".  

Интервюто на Даниела Големинова и Марта Младенова с Иванина Манчева в предаването " Хоризонт за вас " можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР