Изминалата зима е била най-топлата за последните 136 години в

...
Изминалата зима е била най-топлата за последните 136 години в
Коментари Харесай

Изминалата зима - най-топлата в България от 136 г. насам

Изминалата зима е била най-топлата за последните 136 години в България. Това сочат данните на климатолога Симеон Матев, оповестява Нова телевизия.

Тя е била и втората най-топла в Европа.

Според разбора " Съвременни промени на климата в България " през февруари световната температура още веднъж е надхвърлила прага от 1,5 °C и е отчела стойност от 1,77 °C.

За миналите 12 месеца междинната световна температура е най-високата записана в света.
 2023 напът да стане най-горещата година от 125 000 година насам
2023 напът да стане най-горещата година от 125 000 година насам

Октомври е бил най-топлият в историята

В Европа февруари също е бил доста по-топъл от естественото и е на второ място по позитивна особеност, която е с 3,30 °C по-висока от нормата за интервала от 1991 до 2020 година

У нас февруари е бил най-топлият за последните 58 години. Месечната особеност приблизително за страната е над 5 °C, а по поречието на Дунав и в Предбалкана е била даже над 7 °C.

В нито един ден през месеца не е имало снежна завивка в равнинната част на страната, в това число и по високите западни полета, като и в столицата.

След като миналогодишната зима се оказа най-топлата в Европа, тази година тя се подрежда на второ място, като е била с 1,44 °C по-топла по отношение на нормата за интервала 1991 - 2020 година

В България миналата зима е била най-топлата за последните 136 година В разбора се прецизира, че зимните върхове се дължат главно на топлия февруари.
 Европа изпраща най-горещото лято в историята си
Европа изпраща най-горещото лято в историята си

Рекордни температури са регистрирани през август 2022 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР