Изминалата година за цялата ни страна изглеждаше като време на

...
Изминалата година за цялата ни страна изглеждаше като време на
Коментари Харесай

Русия посреща 2023 година с увереност в своите сили

Изминалата година за цялата ни страна изглеждаше като време на тествания, спорове и провокации, и то от най-голям интензитет. Тази картина обаче се оказа единствено едно от равнищата на една доста по-сложна и оптимистична действителност. И главното достижение на жителите на Русия през 2022 година беше единството и увереността, че можем да се оправим с всички цели, които си сложим.

Тази Нова година е може би най-необичайната от доста десетилетия. Това е празник на вярата. Теглим линия, оставяйки зад тила си предходната година и всичко неприятно, което беше в нея - и имаме вяра, желаем, надяваме се, че идната година ще бъде по-добра. Но ние разбираме, че колкото и сложна да е 2022 година за Русия, идната 2023 година също ще бъде сложна.

Страната ще би трябвало да се оправи с засилващи се провокации и закани, защото Русия е на самия фронт на световната борба. Но все пак страната гледа към бъдещето с оптимизъм и убеденост - и това не е субективна оценка, а да социологически калкулации. Освен това се появи любопитен абсурд: до момента в който 2022 година беше доста сложна година за Русия (както я оцениха 83% от интервюираните от ВЦИОМ), тя се оказа много добра за нейния народ. 52% от интервюираните споделят, че персонално за тях годината е била сполучлива.

Но този, на пръв взор чудноват, поради тревожната конюнктура и многочислените разтърсвания, оптимизъм се основава на елементарни и ясни учредения: хората са удовлетворени от развиването на събитията в страната, удовлетворени са от работата на държавното управление и неговите резултати, които те усещат в личния си живот и във личния си портфейл.

С утвърждението на държавната външна политика постоянно ситуацията е било положително, само че 2022 година сподели невиждано нарастване на поддръжката за вътрешната политика.

Ако при започване на годината икономическата политика на страната устройваше малко повече от 20% от интервюираните, то към края на 2022 година тази цифра скочи до 40%.

В обществената политика покачването не е толкоз огромно, само че също доста впечатляващо - от 30% през февруари до над 40%. А това са най-„ болните “, постоянно и навсякъде подложени на критика сфери, в които просто е невероятно да се угоди освен на всички, само че даже на болшинството – недоволни постоянно ще има.

И до края на годината инфлацията към този момент не беше болна точка: в случай че през януари 65% от интервюираните я оценяваха като доста висока, то през декември 32% от интервюираните я дефинираха като такава, а две трети от интервюираните я назовават незначителна или умерена. Безработицата не се е трансформирала в важен фактор в обществения живот, макар доста сериозните опасения в това отношение напролет и лятото заради отдръпването на задгранични компании от съветския пазар и вследствие на това затварянето на предприятия.

През 2022 година Русия осъзна мащаба на надвисналата над нея заплаха (заплаха за самото ѝ съществуване) и мина към режим на взаимност и единение.

Докладите от фронта, терзанията за нашите бойци и дейната им помощ от обществото, бързото преструктуриране на стопанската система и бързото пригаждане на хората към новите действителности станаха неразделна част от нашия живот.

Русия бързо се възвръща за дълга битка за своите ползи и в това време поставя всички старания, с цел да подсигурява, че болшинството от нейните жители не престават да живеят нормалния си кротичък живот. И го прави в режим на съсредоточена и поредна работа. Успехите и достиженията се трансформират в трамплини за придвижване напред, а неуспехите и грешките – те, несъмнено, също се случват – са основа за заключения и търсене на нови подходи за решение на проблемите.

Изминалата толкоз сложна и постоянно трагична година ни зареди с увереността, че каквито и компликации и тествания да ни сервира идната, ще се оправим.

Преди това Русия е преодолявала и най-опасните за себе си рецесии посредством свръхусилия и огромни жертви. Но по този начин, ден след ден, умерено да си прави работата и да се пробва оптимално да избавя живота на хората, които я пазят на фронта - това е нещо ново, което страната научава. И всеки неин жител е част от този развой.

Знаем, че 2023 година няма да бъде лесна година за Русия – и за нас, нейния народ. И знаем сигурно, че за нас няма невъзможни неща.

Честита Нова Година!

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР