Изминалата година беше безпрецедентна в много отношения- върна кошмара на

...
Изминалата година беше безпрецедентна в много отношения- върна кошмара на
Коментари Харесай

Карадайъ: Третият мандат трябва да ангажира отговорността на всички ни

Изминалата година беше невиждана в доста отношения- върна кошмара на войната в Европа, сложи въпросите за новия дневен ред. Наред с рецесиите, растящите инфлация и беднотия в страната донесе следващите несполучливи избори.

Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в декларация по случай първото съвещание на Народно събрание за 2023 година, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Политическите партии в 48-то Народно заседание бяхме сложени пред огромно тестване още с избора на ръководител на Народното събрание, провали се и първия мандат за сформиране на държавно управление, идния втори мандат не дава по-големи шансове като се има поради идентичния модел на първите две политически сили. Това, което би трябвало да ангажира отговорността на всички ни е третия мандат, без значение какви биха били последствията за рейтинги и изборни резултати “, сподели водачът на Движение за права и свободи.

Карадайъ акцентира, че няма да има опрощение за никого в случай че се провалят в опита за сформиране на кабинет. По думите му политиците би трябвало да покажат нов модел на ръководство и модел за решение на проблемите на хората. " Призоваваме всички сили в Народно събрание да образуваме постоянен кабинет, който да извърши стратегия с ясни задания за цялото общество. Призоваваме всички партии да загърбят политическия нарцисизъм и да седнат на масата на договарянията, с цел да разпишем целите за страната, които ще я изведат от рецесиите ", акцентира той. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР