Изминаха цели 7 години, откакто следите на криптоизмамница №1 в

...
Изминаха цели 7 години, откакто следите на криптоизмамница №1 в
Коментари Харесай

Убиецът на Ружа Игнатова лежи в затвор в Холандия за трафик на хероин

Изминаха цели 7 години, откогато следите на криптоизмамница №1 в света Ружа Игнатова се изгубиха при пътешестване до Атина. Тя съумя да завлече наивни вложители в пирамидата й за цифрови финанси с над 10 милиарда евро. Германските управляващи към момента слагат под подозрение версията, поддържаната от голям брой очевидци и околните й, че родената в Русе Ружа Игнатова, притежаваща немски паспорт, е била ликвидирана след посещаване на яхта, а трупът й бил изхвърлен в Йонийско море.

 

Разследвания за хипотетичната орис на 43-годишната Ружа Игнатова (при състояние че е жива- бел. авт.) бяха оповестени от авторитетното немско издание „ Зюддойче Цайтунг “ и от вестник „ Шварцвелдер Боте ” седмици след завършилия на 8 януари 2024 година в град Мюнстер правосъден развой против трима нейни съучастници от Германия.

 

Анонимен източник твърди в следствието на „ Зюддойче Цайтунг “, че Ружа Игнатова е била ликвидирана, а килърът й сега излежал присъда за трафик на хероин в затвор в Нидерландия. Той твърдял пред съкилийниците си, че персонално е ликвидирал аферистката на яхта.

 

Иначе на подсъдимата пейка в процеса „ Ружа “ в Германия бяха изправени трима – една съпружеска двойка и юрист от Мюнхен. Съпружеската двойка е измамила десетки хиляди клиенти, които са били ощетени със смайващата сума от съвсем. 3 милиарда евро.

 

Те са набрали 320 милиона евро от към 90 000 клиенти от цяла Европа за измислената криптовалута OneCoin. А юристът от Мюнхен е трансферирал елементи от тази сума към задгранични банкови сметки. Съпрузите бяха наказани на 5 и 4 години затвор, а юристът, забъркан в схемата – на 3 години отнемане от независимост.

 

„ След това дело към този момент няма никакво подозрение, че в тази ситуация с измислената криптовалута OneCoin става въпрос за дръзка лъжлива скица, в която са забъркани и държавни чиновници от България “, написа Зюддойче Цайтунг “.

 

„ Цели две години съдиите се лутаха в лабиринт от неистини, клюки, интернационалните финансови схеми...

Съдът постанови три присъди на съучастници, само че едно нещо би трябвало да е ясно: казусът ще завърши чак когато и главният обвинен – криптокралицата Ружа Игнатова седне на подсъдимата пейка “, упорстват представители на обвиняването.

 

От Ружа обаче няма никаква диря. Една заран през октомври 2017 година Игнатова се качва на самолета на нискотарифната „ Райън еър " от София за Атина и от този момент следите й се губят. И делото в Мюнстер не съумя да даде отговор на най-важния въпрос: Къде е „ криптокралицата "?, питат се немските медии.

 

Малко светлина може да хвърли някогашният телохранител на Ружа – Франк Шнайдер. Някогашният действен шеф на тайните служби на Люксембург беше задържан на влизане в Германия от Франция през април 2021 година и е застрашен от изгонване в Съединени американски щати, където се водят няколко правосъдни каузи против хора от обкръжението на създателката на OneCoin. Чрез своята компания Шнайдер е построил нещо като частна загадка работа за Ружа Игнатова което самият той, естествено, отхвърля.

 

Малко преди да вземе самолета от София за Атина, Ружа научила от свои „ български другари “, че от Германия е постъпило искане за правна помощ по проблема с нея, разкриват немските медии. По този метод криптокралицата е била предизвестена, че би трябвало незабавно да бъде изведена от страната, защото се превръщала в проблем

 

В Атина шефът й по сигурността Франк Шнайдер й връчил билет за полет до Солун, където щели да я чакат хора, които ще я върнат назад в България, се твърди в следствие на „ Шварцвелдер Боте “ Часове по късно Шнайдер получил есемес от Ружа Игнатова, който гласял: „ Home save. (прибрах се успешно). Това е и последният симптом на живот от нея.

 

Мъртва ли е обаче криптоизмамница №1!? Фактът, че късото известие до шефа на защитата й било написано на британски, озадачило Шнайдер, защото преди Игнатова постоянно му е писала единствено на немски. Затова той е уверен, че Ружа е била ликвидирана, а известието е било изпратено от нейните убийци.

„ Тя не знаеше британски език. Комуникирахме само на немски. Освен това не беше сбита в изрече си. Убеден съм, че това известие не е нейно дело ", прибавя той.

 

Версията, че криптокралицата към този момент не е измежду живите, се поддържа и от информация, до която е съумял да стигне „ Зюддойче Цайтунг “. Според изданието от Мюнхен неизвестен източник твърди, че килърът на Ружа лежи в затвор в Холандия за трафик на хероин. Той бил прострелял Игнатова на яхта в Йонийско море. След това нарязал тялото й на десетки дребни части, които хвърлил в морето. Така Игнатова е била изядена от рибите и трупът й в никакъв случай няма да бъде открит. След това яхтата била усърдно почистена от убиеца и още трима негови сподвижници, тъй че да не остане нито косъмче или леке от кръв. „ Екипът по почистване на следи “ бил облечен в специфични костюми, които след това били изгорени, а пепелта от тях – също изхвърлена в морето. Тези изказвания обаче не могат да бъдат потвърдени.

 

Срещу сходна версия приказва и фактът, че братът на Ружа и майка й са разговаряли с нея по телефона след хипотетичното й ликвидиране. Освен това очевидно те въобще не били обезпокоени от това, че Ружа Игнатова е изчезнала. Изданието напомня и още един факт: американски кореспондент е изкопчил от ФБР информацията, че службата имала основателна причина да държи Ружа Игнатова в листата с най-издирваните лица, т.е. това може да значи, че тя към момента е жива.

 

Съществуват и документи, съгласно които Ружа си водела прелестен живот в конспиративност. Според тях още през 2015 година основателката на OneCoin продала своята компания на човек от една от най-влиятелните династии в Обединените арабски емирства против 230 000 биткойна, които Игнатова получила на три флашки. Ако приемем, че тя има тази криптовалута, това би й осигурило благосъстояние от над 9 милиарда евро по днешния курс на биткойна, разкрива „ Шварцвалдер Боте “. Според мълвата Ружа си е направила 4 пластични интервенции и сега била изцяло неузнаваема.

 

„ Всичко това обаче не пречи на финансовата пирамида да си съществува. Офисът на измислената валута OneCoin си стои необезпокоявано в центъра на София, само че под ново име One Ecosystem. А надъхани продавачи не престават да бият барабана на обещаваната финансова револючия – под безучастния взор на българските управляващи, Софийската градска прокуратура има забавно пояснение за това: нито OneCoin, нито One Ecosystem били вписани в българския търговски указател “ – по този начин дали отговор на „ Зюддойче Цайтунг “ от прокуратурата. А запитването изпратено до One Ecosystem е останало без отговор, прецизира изданието.

 

Затова пък някогашният телохранител на Ружа Игнатова е показал непредвидена сърдечност: през юни 2022 година Франк Шнайдер е поканил кореспондент на „ Зюддойче Цайтунг “ да го посети в дома му. Пред него той е разкрил, че е почнал да работи за Ружа Игнатова, откакто тя му е било поръчана от един някогашен заместник-министър на финансите на България, чието име не се показва. Шнайдер признава пред изданието, че е бил впечатлен от нея и се е оставил да бъде омаян. Тя била от ромски генезис, само че извънредно интелигентна и съобразителна.

 

В многочасовия диалог станало ясно още, че Шнайдер разполага с резултатите от проучването „ Операция спътник “ на интернационална работна група от следователи, както и че Игнатова е била. осведомена „ на практика онлайн " от контактите си в българската полиция за хода на следствието против нея. Изданието цитира думите на Шнайдер: „ Ясно е, че са нужни контакти с представители на политическия и икономическия хайлайф, както и с проведената престъпност в страната, с цел да се реализира машинация от сходен мащаб – изцяло необезпокоявано и в продължение на години. Във всеки случай в България няма огромна разлика сред тях – България е една мафиотска страна!

 

„ От българското Министерство на вътрешните работи по този начин и не дали отговор на репортера на „ Зюддойче Цайтунг “ дали Ружа Игнатова е била прикривана от българските управляващи.

 

Все още обаче има вложители, които избират да имат вяра в интрига, в сравнение с в горчивата истина за голяма машинация, означават в Германия. Немски публицисти са разговаряла с няколко от тях. Един мъж вложил забележителна сума в криптовалутата на Ружа Игнатова, споделя по телефона: „ Аз не съм жертва “. По думите му никой не е бил излъган, с изключение на правосъдната система. Държавата играела спектакъл за същинските огромни играчи, които дърпали конците – притежателите на банките. И тези хора в този момент правели всичко допустимо, с цел да предотвратят хипотетичната продължаваща гражданска война във финансовата система, представен е мъжът от „ Зюддойче Цайтунг “.

 

Въпреки присъдите от делото в Мюнстер доста от хората, които са вложили парите си в системата OneCoin, не престават да я пазят. В днешно време не може да се има вяра на нищо, споделят те. „ Държавата лъже. Държавата се проваля. Но OneCoin ще вкара ред “, уверен е бранителят на схемата.

 

 „ Зюддойче Цайтунг “ показва в средата на декември 2023 година OneCoin даже разкрила нов офис в Ханой, Виетнам.

 

Съществува видеозапис от събитието, нае което танцьори танцуват с крила на пеперуди, хората си вършат селфита – явно щастливи, че са се възползвали от опцията на живота си.

 

Призрачното дългоденствие на OneCoin надалеч не е единственото необичайно нещо в тази лъжлива система. Инвеститорите в схемата, които към момента не са изгубили оптимизма си, имат собствен личен знак на ръката – буквата О, формирана от палеца и показалеца. Те имат лична платформа, наподобяваща еВау, чието име е Dealshaker и където те могат да заплащат с OneCoin. Там се продават витамини от Малайзия, рендета за сирене и кашкавал от Румъния, уроци по пиано в корея – това е най-странният пазар в интернет, написа в следствието на „ Зюддойче Цайтунг “.

 

Оказва се, че OneCoin се продава на комисионна основа посредством пряк маркетинг – по този начин, както се продават някои кухненски уреди или пък така наречен начин на живот хапчета. Без реклама по медиите и без огромна гласност, постоянно в границите на частни мрежи, които си предават информация един на различен. Според информация на „ Зюддойче Цайтунг “ единствено в Германия към 60 000 души са вложили пари в OneCoin, откакто е почнал правосъдният развой против учредената от Ружа Игнатова криптопирамида.

 

Детето на измамницата е износено от сурогатна майка

Книга за Ружа Игнатова предходната година издаде Евгени Минчев. Лордът е наясно с много от тайните на криптокралицата, защото цели 5 години й беше персонален пиар и минаваше за един от най-близките хора в обкръжението й. Той я дефинира като „ необикновено обаятелна персона с щипка балкански характер.

 

Авторът визира тематиката за созополското имение и яхтата „ Давина ” за 15 милиона евро на Игнатова, кръстена на нейната щерка. Оказва се, че детето на криптокралицата е било износено от „ сурогатна майка – евентуално Ружа, заета с правенето на милиарди, не е имала времето, което да отдели на сбъдването на най-голямата си фантазия. И типично в собствен жанр е решила да си я купи с пари. Детето е било износено от украинка.

 

Криптокралицата имала лесбийска връзка с Асдис Ран

Сексапилната Асдис Ран, която преди време подлудяваше почитателите по стадионите у нас, е имала буйна лесбийска връзка с Ружа Игнатова. Двете дами са били любовници за към година, настояват техни сподвижници. В един миг знойната исландка даже живеела в къщата на хитрата циганка, смаяла света с тлъстата финансова скица, която създаде.

 

Асдис Ран се оказа и една от основните героини в документалния филм на немския публицист Йохан декор Мирбах, отдаден на Ружа Игнатова. В лентата Ледената кралица споделя за близкото си другарство с криптокралицата, която изчезна безследно през 2017 година По думите на ефектната русокоска двете се срещнали през 2009-а на празненство на женско списание и си допаднали от пръв взор. Така станали най-близки приятелки.

 

„ Ружа искаше да бъде най-богатата жена на света. Имаше галактически упоритости ”, разкрива някогашната футболна брачна половинка, която пред камерата не прецизира дали е имана интимна връзка с амбициозната ромка.

 

Красавицата счита, че с пробивната създателка на пирамидата OneCoin се трансформирали в най-интригуващата дамска двойка в България, тъй като „ аз бях Ледената кралица, а тя - Бизнес кралицата ”. „ Що се отнася до компанията OneCoin, бях до нея през цялото време на основаването ”, признава Асдис. Тя доверява, че Ружа доста постоянно я канила на шопинг в Лондон

Подарила й чанта за 5000 евро, както и безчет бижута.

 

„ Излизахме непрекъснато на вечери, пиехме вино. Ружа също обичаше да върви на пиано питейни заведения. Спомням си, че по такива места се забавлявахме ужасно. Прекарвахме времето си и в спа процедури. Сутрин в 6 часа ходехме да тичаме в парка. „ Задължително посещавахме и фитнес залата за тренировки ”,  разказва сладкия им живот русата сексбомба.

 

В документалния филм на немския публицист Асдис Ран споделя и усещанията си от положението на Ружа в последните месеци преди изгубването й. Била потисната, обезпокоена, плачела, страхувала се за живота си, твърди Ледената кралица. „ Приятелката ми се движеше с доста охранители. Това не беше инцидентно. Имаше причина да го прави. Преди да изчезне, забелязах, че беше доста уплашена и нервна ”, акцентира Асдис Ран.

Автор: Уикенд, crimesbg.com

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР