Изминаха почти две години, откакто в България беше регистриран първият

...
Изминаха почти две години, откакто в България беше регистриран първият
Коментари Харесай

Кой да предположи, че любовната боза с Дженифър Лопез и Оуен Уилсън е точно това, от което имахме нужда

Изминаха съвсем две години, откогато в България беше регистриран първият случай на COVID-19. Междувременно преминахме през безчет парламентарни и президентски избори. Здравната, финансовата и енергийната рецесия се преплетоха в едно. В общи линии светът ни се трансформира в ежедневна битка за оцеляване, която опъна дотам нервите на всички, че любовната боза „ Омъжи се за мен “ се трансформира в глътка пресен въздух в колабиралите ми бели дробове.

Едва ли има човек на света, който да е изгледал и една сантиментална комедия, само че да не прозре още с първите минути от кино лентата по какъв начин ще се развият събитията. Сценарият е толкоз транспарантен, че умерено може да отскочите за пуканки в средата, да минете през тоалетната, да си ревизирате обществените мрежи и все пак още веднъж да сте в крайник със събитията, когато се върнете в салона. Но по какъв начин, по дяволите, си потеглих с усмивка от киното?!

Нека ви опиша в резюме за сюжета преди да продължа нататък.

Джей Ло влиза в ролята на Кат Валдез - преуспяла поп звезда, която цялостен живот се цели в признанието за гения си, само че не осъзнава, че ѝ липсва нещо, което парите и известността не могат да ѝ дадат. Малума пък е в ролята на Бастиан - млад музикант, който би трябвало да е любовта на живота ѝ, само че се оказва, че е просто изчезналото парче от пъзела в кариерата на Кат, в сравнение с това в персоналния ѝ живот. А Оуен Уилсън е Чарли Гилбърг - преподавател по математика с ясно спретнат живот, само че с един дребен и полупразен апартамент, отразяващ живота му. Между тримата се заформя любовен триъгълник, в центъра на който предстоящо е красивата и надарена певица. Най-общо казано Кат и Бастиан вземат решение да вдигнат величествен концерт, на който да се оженят не на смешка, само че току преди сюблимния миг тя схваща, че мъжът-мечта ѝ е изневерил с непосредствен до нея човек. Хората обаче чакат шоуто да продължи и тя показва инцидентен вид от публиката, за който желае да се омъжи. Този вид е Чарли, който е там с помощта на своя колежка и щерка си.
Снимка: Forum Film  Кой да допусна, че любовната боза с Дженифър Лопез и Оуен Уилсън е тъкмо това, от което имахме потребност (ТРЕЙЛЪР)

И без да ви издавам повече от сюжета, сами може да запълните оставащите към 90 минути от кино лентата, в които има много хубава музика, сантиментални моменти и взаимно допълващи се обстановки, в които основните герои претърпяват екзистенциални катарзиси до неизбежния благополучен край.

Историята съставлява баналната и неособено реалистична фантазия на огромните звезди от шоубизнеса и техните фенове. Едните от време на време си показват, че ще могат да се приберат вкъщи след тежкия работен ден, ще прегърнат обичаните си и ще си легнат в рационално време с книга в ръка. Другите пък се надяват, че с всеки идващ концерт транспарантът им с думите „ Омъжи се за мен “ има все по-голям късмет да се трансформира в птичето, което каца на рамото. Любимата им звезда ще слезе от пиедестала на славата за момент и по-късно ще ги поведе към върховете на миропомазаните. Филмът съставлява екранизация на тъкмо тази химера.

Отделих няколко часа за размисъл преди да стартира да пиша своята рецензия, с цел да се опитам да си отговоря на въпроса - за какво в действителност ми хареса филмът? Вслушах се в съвета на един от основните герои и в последна сметка открих своя отговор. Оказва се, че „ Омъжи се за мен “ е тъкмо това, от което имах потребност, без даже да съм го осъзнавал.

Дженифър Лопез е една от най-харесваните певици на нашето време по ред аргументи. Не, тя никога не е добра актриса, само че гласът ѝ е кадърен да разтопи и най-дълбоко заледеното сърце.

Останах сюрпризиран за миг, че Оуен Уилсън ни е показан като грозноват вид, изключително с оглед историята му на един от секссимволите на 90-те в киното. Да, той не е типичен красавец, само че харизмата му е на човек, който умее да притегля близките към себе си.

Там някъде е и любимецът на почитателите от „ Игра на тронове “ - Джон Брадли, който вечно за нас ще си остане Самуел Тарли. Неговото наличие постоянно способства за позитивното въодушевление, въпреки и да не е безусловно комедийния артист, който се стреми да бъде.

„ Омъжи се за мен “ сигурно няма да се трансформира в шлагер за поколенията. Най-вероятно до седмица даже ще съм не запомнил, че съм го гледал. Но настроението ми без подозрение се усъвършенства, откакто един път го изгледах. Наричам го предвестител на по-добрите дни, които ни предстоят след всичките рецесии, които преживяхме дружно. Филмът е наложителен за гледане за тези от вас, които имат потребност от покачване на духа. А през днешния ден май всички обезверено се нуждаем тъкмо от това. Време е просто да си го признаем.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР