Изминаха първите 10 мача от сезона и е време за

...
Изминаха първите 10 мача от сезона и е време за
Коментари Харесай

Статистика и мнение на Росен Барчовски след първите десет мача на ЦСКА в НБЛ

Изминаха първите 10 мача от сезона и е време за първата равносметка на ЦСКА след завръщането в елита. Представяме Ви забавни статистически данни и мнението на старши треньора Росен Барчовски за първата част от шампионата в НБЛ.

10 мача след завръщането си в НБЛ ЦСКА е на прав път

След първото завъртане в шампионата и мачове против всички противници, ЦСКА има 5 победи и 5 провали. " Армейците " разделят 5-6 място във краткотрайното класиране. Ето кои са водачите на ЦСКА след първите 10 мача от постоянния сезон по обособените индикатори

Алекс Симеонов участва в топ 3 и на шестте съставния елемент, които преглеждаме, след изиграването на първите 10 мача от НБЛ. Осем от играчите участват в топ 3 на най-малко една категория.

Зейн Ноулс е водач в три от индикаторите - точки, битки и чадъри. Зейн завоюва и премията за най-полезен състезател в НБЛ за месец ноември. Безспорен е големият му принос за тима през тази фаза от шампионата.

Райли Оуенс е лидер при тройките - към този момент има 27 сполучливи шута от далечно разстояние. Мартин Сотиров е водач по откраднати топки - 12. Алекс Симеонов усъвършенства персоналното си достижение за най-вече асистенции в един мач от НБЛ и към този момент има 39 завършващи паса от началото на сезона. Нехарактерно за позицията му, само че доста потребно за тима.

Според старши треньора Росен Барчовски мястото на ЦСКА във краткотрайното класиране дава отговор на показаното от тима и събитията през първите месеци от акцията. Късният старт на подготовката, напълно новоизграденият състав и контузиите са измежду аргументите " алените " да не са в топ 4. Именно място в четворката преди шампионата за Купата на България пък е задачата на треньора.

Най-силният мач досега за ЦСКА е този против Левски, счита наставникът. Въпреки провалянето това е срещата, в която тимът е посочил най-вече от опциите си. Разбира се триумфът против първенците от Балкан също има значимо място в развиването на сезона за " армейците ". На другия полюс е мачът в Ямбол, който е най-голямото отчаяние за Росен Барчовски.

Най-неприятното до тук за опитния ментор е контузията на главния плеймейкър Брандън Йънг, който към момента се лекува в Съединени американски щати. Приятните изненади за сметка на това са две - бързата акомодация на извикания на пожар гард Джордан Калахан и израстването на младия Мартин Сотиров.

Така 10 мача след завръщането си в баскетболния хайлайф ЦСКА е на прав път. Вече завоюва 5 мача, а апетитът идва с яденето. Росен Барчовски не бърза, тъй като знае доста добре, че сезонът се взема решение след второто завъртане. Това значи, че " армейците " имат още 10 мача, с цел да се приготвят за основните борби и място на почетната стълбичка. Тогава и ролята на публиката ще бъде извънредно значима!

Двубоите не престават. Днес ЦСКА гостува в Плевен, а седмица по късно (28 декември) посреща Шумен. В първите дни на новата година следва пътешестване до Ботевград и незабавно по-късно " армейците " одобряват водача в класирането Рилски Спортист.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР