Изминаха два месеца, откакто в Украйна пристигнаха американски танкове Abrams

...
Изминаха два месеца, откакто в Украйна пристигнаха американски танкове Abrams
Коментари Харесай

„Форбс“: Защо все още не виждаме американските танкове на фронта в Украйна

Изминаха два месеца, откогато в Украйна дойдоха американски танкове Abrams M-1. Както написа „ Форбс “, за това време „ не сме видели никакви доказателства за наличието на танковете “ в Украйна.

Всичко по тематиката:Руската инвазия в Украйна 12346

„ Не е ясно какво прави Украйна със своите 31 танка „ Ейбрамс “, само че е ясно какво би трябвало да прави: да ги укрепи, с цел да могат да устоят на съветските офанзиви с дронове, заредени с експлозиви “, се споделя в материала.

Безпилотните летателни апарати FPV са непрекъснато на всички места по 600-километровата фронтова линия по време на 23-месечната война на Русия с Украйна. Сега те се конкурират с мините като най-голямата опасност за танковете и от двете страни.

Анализатори счита, че е почти неизбежно Украйна да изгуби някои от своите четириместни 68-тонни американските танкове.

„ Старите танкове М-1А1СА от 2000 година, които Украйна получи, са измежду най-защитените танкове в света, но не са неуязвими за нахлуване. Освен това те са изключително уязвими за безпилотни самолети FPV, които могат да уцелят най-тънките елементи на бронята на М-1: горната и боковите.

Защитата на Abrams M-1 от FPV дронове е изцяло допустима. Украинците са подсилили бронята на множеството си танкове, като са добавили рамки, предкрила и динамична отбрана, с цел да понижат слабостите на съответните видове танкове “, се споделя в публикацията.

 

Според тях най-бързото решение за М-1 са клетките, които, закрепени с болтове в профил и от горната страна на кулата, ще изхвърлят FPV на сантиметри от корпуса на танка. Сега обаче е малко евентуално украинците да инсталират динамична отбрана на М-1. Пълното използване на отбраната би могло да усили тежестта на танка с тонове, а танковете рискуват да затънат в този кален зимен терен на фронта в Украйна.

Коя бригада може да ги експлоатира, остава мистерия, само че е рационално да се запишат в 47-а механизирана бригада на украинската войска, която държи линията северно от Авдеевка против доста по-големи съветски сили, споделят анализаторите.

В момента 47-а бригада разполага с танкове Leopard 2A6, създадени в Германия. Но Германия и Португалия са трансферирали на Украйна единствено 21 танка Leopard 2A6.

47-а бригада е изгубила най-малко четири от 69-тонните четириколесни танкове, а останалите са трансферирани към близката 21-а механизирана бригада, с цел да компенсират загубата на 10 някогашни шведски Strv 122, които са модифицирани Leopard 2A5.

Други танкове Leopard 2A6 са блокирани в Литва и чакат ремонт.

47-а бригада може да се откаже от всичките си останали Leopard-и, да приведе 21-а бригада в цялостен състав и да вземе американските танкове като заместители. Дали Украйна някога ще получи повече „ Ейбрамс “, зависи от дребния контингент проруски настроени републиканци в Камарата на представителите на Съединени американски щати, които от месеци отхвърлят да гласоподават за 61 милиарда $ американска помощ за Украйна.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР