Изменения на ОУП – само в обществен интерес, а не

...
Изменения на ОУП – само в обществен интерес, а не
Коментари Харесай

БСП представи кандидатите си за Пловдив

Изменения на Общ устройствен план – единствено в публичен интерес, а не в интерес на корпорациите

Това е един от фокусите в програмата за ръководство на арх. Костадин Палазов, претендент за кмет на Община Пловдив от коалиция „ Българска социалистическа партия за България “

„ Презастрояването в централната градска част е прекомерно. Ще следваме тъкмо предписанията на общия организационен проект и надлежно, когато се постанова и в случай че се постановат някакви промени, то това ще бъде не в полза на корпоративния бизнес, а в полза на всички пловдивчани. “ Това съобщи арх. Костадин Палазов, претендент за кмет на Община Пловдив от коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ на конференция през днешния ден в Българска телеграфна агенция, където бяха показани претендентите на обединението за кмет на община, кметове на региони, листата за общински съветници и новите лица на Българска социалистическа партия в Пловдив.

Кандидатът за кмет уточни, че пловдивските социалисти влизат в конкуренцията на локалните избори със слогана „ Повече за Пловдив “ и показа главните им цели, измежду които по-важните са: инфраструктурата, превоза, зелената система, образованието и културата в града.

„ Арх. Костадин Палазов е роден в град Пловдив. Завършва пловдивския строителен техникум и следва във Висшия институт по архитектура и строителство в столицата (днес Университет по архитектура, строителство и геодезия). Има професионален опит и в публичния, и в частния бранш. Бил е архитект-проектант и основен проектант на районно кметство в Пловдив. Към момента е шеф на сдружение в областта на градоустройството, жилищното, публично и промишлено строителство. Арх. Палазов е притежател на национални и интернационалните награди в региона на архитектурата “, с тези думи го показа лидерът на листата инж. Калин Милчев, които е и учредителен секретар на Горско стопанство на Българска социалистическа партия в Пловдив.

Архитект Палазов разгласи кандидатурите за шестте районна на града. Сред тях най-разпознаваемо на национално равнище е името на проф. Христо Бозуков. Настоящият шеф на Института по тютюна, който е бил два пъти министър на земеделието в разнообразни държавни управления през годините, е претендент за кмет на най-гъстонаселения регион – „ Южен “. Най-младият претендент за областен кмет е Мартин Стойчев. 28-годишният пловдивчанин е ученик на ЕГ „ Иван Вазов “ и правист, и ще се състезава за „ Северен “. При претендентите за райкметове има и две дами. Това са Анелия Кирова за „ Тракия “(бивш общински консултант на Българска социалистическа партия от 2003 до 2007 година и сегашен шеф на учебно заведение „ Гео Милев “) и Минка Сърнешка за „ Централен “ (също някогашен общински консултант, приключила НСА, МИО, Мениджмънт в туризма и Здравен мениджмънт). Юристът Наум Китанов, който е областен ръководител на партийната организация в „ Западен “ е претендент за кмет в същия регион, а предприемачът Димитър Джевизов ще се бори за кметството в „ Източен “.

Бъдещите съветници от Българска социалистическа партия ще залагат на взаимно ръководство с гражданското общество, това акцентира лидерът инж. Калин Милчев при представянето на листата от 45 души. Като свои предпочитани задания те обрисуваха възстановяване на инфраструктурата, озеленяването и модернизиране на общината, посредством създаване на цялостна визия за основни булеварди и улици с тежък трафик; екологичен превоз, прецизен надзор на превозвачите в всеобщия  транспорт; основаване на мобилни приложения за обслужване на жители и достъп до услуги и информация от общината.

По отношение на средата за живот проектант Палазов съобщи, че ще се направи изчерпателен разбор на жилищното строителство в града за решение на казуса.

„ Считаме, че би трябвало да се концентираме в изграждането на нови детски градини след взрива в жилищното строителство “, счита претендентът за кмет на Българска социалистическа партия.

В сферата на образованието социалистите ще се концентрират в подкрепяне на учебните заведения, университетите и работодателите за по-добро кадрово застраховане. Те считат, че възобновяване на системата от здравни кабинети в образователните заведения е доста значимо, както и работата в посока възстановяване на столовото хранене на учениците.

От обединението заявиха за свои цели в културата ремонта на Концертна зала, преустройството на кино „ Космос “ и дом за Опера Пловдив.

В предизборната си стратегия от „ Българска социалистическа партия за България залагат още на повече зелени площи и облагородяване на междублоковите пространства, разширение на велоалеината мрежа, възстановяване на сметосъбирането и разчистване на града.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР