Изменението на климата се превръща във все по-голяма заплаха за

...
Изменението на климата се превръща във все по-голяма заплаха за
Коментари Харесай

МВФ: Инвестициите в зелена енергия трябва спешно да се увеличат

Изменението на климата се трансформира във все по-голяма опасност за нашия живот, за нашето прехранване, както и за стабилността на нашите стопански и финансови системи. Затова е извънредно значимо незабавно да увеличим вложенията в зелена сила и да повишим устойчивостта.

Този апел пристигна от ръководещия шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева в тирада по време на събитие, проведено от Паричния орган на Сингапур преди COP27 - климатичната конференция на Организация на обединените нации, оповестяват международните организации.

Според Георгиева скокът в цените на горивата и храните през последните месеци е следващото трагично доказателство за неотложността на дейностите в региона на климата.

Това деяние изисква голям капитал, като оценките варират от 3 до 6 трилиона щатски $ годишно до 2050 година.

" Наличните все още средства обаче доближават едвам 630 милиарда $ годишно, като доста дребна част от тях отиват в разрастващите се страни ", съобщи шефът на МВФ.

По думите на Георгиева рисковете за климата подкопават макроикономическата и финансовата непоклатимост, само че въпреки това опциите в региона на климатичния преход и устойчивостта могат да подтикват растежа и заетостта.

Програмите за поощряване на удобно за климата ръководство на обществените финанси, са от особена значимост.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР