Измамници събират пари за благотворителност“ от името на Българския червен

...
Измамници събират пари за благотворителност“ от името на Българския червен
Коментари Харесай

Внимание! Мошеници събират пари от името на БЧК, уж да благородни дела


Измамници събират пари „ за щедрост “ от името на Българския червен кръст. Пред Мария Игнатова от БЧК сподели, че са научили за новите измами след получени 2 сигнала от Велико Търново:

„ Единият сигнал е за мними доброволци, които се показват от името на нашата организация и набират средства за лекуване на деца в чужбина. БЧК няма такава процедура “, сподели Игнатова.

Звънящите по вратите на хората мошеници не нападат младежи. „ За страдание, те постоянно се насочват към възрастни хора, възползвайки се от тяхното състрадание. За благополучие дамата, при която са попаднали, не се е подлъгала “, споделя Мария Игнатова.

Другата форма на машинация, на която се натъкнали от БЧК, е по-различна, само че също толкоз подла и ориентирана най-вече към пенсионери. Неизвестни лица се показват за координатори на план на БЧК. Твърдят, че обезпечават евтини дърва за огрев и желаят хората да платят част от сумата с ангажимента, че филантропичната организация по-късно възвръща сумата. „ Това е неуместно “, съобщи Игнатова.

БЧК в никакъв случай не е набирал, не набира и няма да набира средства, притеснявайки хора по домовете им, безапелационна бе тя. И акцентира, че ако доброволци вървят по домовете на хора, то те носят помощи на обществено слаби или самотни хора. „ Всички наши дела и акции са обществени “, добави Мария Игнатова.

БЧК моли хората да бъдат бдителни и при минимум подозрение за корист да алармират в полицията. „ Това е порочна процедура, която би трябвало да бъде прекъсната “, означи Игнатова.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР