Измамници рекламират нереално евтини дърва за огрев и пелети с

...
Измамници рекламират нереално евтини дърва за огрев и пелети с
Коментари Харесай

Измамници предлагат евтини дърва във фейсбук

Измамници популяризират нереално евтини дърва за огрев и пелети за да приберат капаро, а след това се покриват. За новата лъжлива схеми за доставка на преференциално гориво сигнализират от ОДМВР Шумен. Предложенията се разгласяват най-вече в обществените мрежи, като наложително се оповестява доста по-ниска цени на търсената суровина. " Търговците " желаят авансово заплащане, нормално в границите на към 200 лева, с обещанието, че до няколко дни ще доставят на адрес дървата за огрев или пелетите. Оставят телефони за връзка, само че послед на тях не дава отговор никой. Закриват се и профилите, от които идват предложенията.
Молим да не се доверявате на непознати хора, които оферират преференциални покупко-продажби. Не предоставяйте парични средства на непроверени търговци, не превеждайте пари авансово, предизвестяват от шуменската полиция.
Криминалисти разясняват, че поради пандемията са секнали обиколките на мошеници по селата, където преди ставаха измамите, а в този момент те се вихрят онлайн.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР