Измамницата от ромски произход, която изчезна мистериозно – Ружа Игнатова

...
Измамницата от ромски произход, която изчезна мистериозно – Ружа Игнатова
Коментари Харесай

Ружа Игнатова е жива, крие 16 млрд. долара в биткойни

Измамницата от ромски генезис, която изчезна мистериозно – Ружа Игнатова не е убита, а е претърпяла поредност от пластични интервенции в турска клиника. С новия си външен тип и заменена идентичност, е намерила леговище в някоя от най-топлите страни – Дубай или ЮАР.

 

Тази ексцентрична версия стартират хора, които са работили години наред с Ружа. Същото твърдял пред своя другарка и брат й Константин, който наскоро се прибра в България, откакто лежа близо 4 години в американски затвор.

 

„ Кака е жива, само че нямам никакъв контакт с нея. Тя ми праща знаци посредством общи познати. Знам, че в някакъв миг ще се обади ", споделил й Константин Игнатов.

Братът на Ружа. сега отглежда детето на криптофараонката, което тя е родила посредством сурогатна майка 2 години преди да се изпари през 2017-а.

 

Според най-новия слух, когато през октомври 2017 година Ружа Игнатова отпътува с полет на нискотарифна компания от София за Гърция, тя се качва на яхта.

Мълвата редеше, че там е била безжалостно убита, а тялото й в нарязано на дребни части и хвърлено в морето, с цел да бъде изядено от рибите. Близки до Игнатова обаче настояват, че Руж целеустремено е пуснала този слух. В реалност с яхтата тя е стигнала до Истанбул, където престояла към месец в една от реномираните клиники. Там и били направени поредност от пластични интервенции, с които станала изцяло неузнаваема. Сдобила се с законен турски паспорт и с изцяло нова идентичност против стабилен подкуп от 3 милиона $, след което е отпътувала в топлите страни като турски жител. Тук царува разнобой къде тъкмо се е открила – съгласно някои е избягала в ЮАР и точно по тази причина е бил разстрелян Константин Каменов – Къро, който в началото я бил приютил. Според други обаче Ружа е щипнала непосредствено за Дубай, където през днешния ден обитавала пространно имение и си харчела милиардите на воля.

 

Ружа Игнатова, която е формалното лице на ментето ОneCoin, крие внушителните 230 000 биткойна, купени за по 1 $ през април 2011-а – по-малко от 2 години след самото основаване на криптовалутата от Сатоши Накамоти.

 

В момента съхраняваните на 3 флашки виртуални пари са с пазарна стойност към 16 милиарда и 100 милиона $ при цена към 70 000 $ за биткойн, разкрива криминалист, зает с интернационалното разследван на най-голямата финансова пирамида в международната история.

 

На базата на публични данни нашите и непознатите служби са наясно, че Ружа Игнатова разполага с 230 000 биткойна, което се потвърждава в правосъдни документи, представени от уеб страницата Bitcoin.com. Съдебните документи са подадени от жертвите на схемата OneCoin и демонстрират, че Игнатова е получила криптовалутата от член на емирско кралско семейство в Дубай – шейх Сауд, който е наследник на един от най-богатите хора в Дубай.

 

Огромната сума от биткойни, купени за безценица, е изцяло задоволителна да компенсира 8-те милиарда $, на колкото се правят оценка вредите за всички излъгани от менте валутата OneCoin, и въпреки всичко на Ружа да й останат още 58 милиарда за черни дни.

 

Така излиза, че не основателят на хитовата в Съединени американски щати платформа „ Робин Худ ” за търговия с акции Влад Тенев, който бе първият българин, влезнал публично в листата на „ Форбс ” за най- богатите хора, нито братята Кирил и Георги Домусчиеви, още по-малко Васил Божков – Черепа, изобщо могат да вземат участие в класацията най-заможен земляк – Ружа Игнатова ги отвява още на старта, даже е №1 на Балканите.

 

Със своите 16,1 милиарда $ плевенската мошеничка е много по-богата даже от международни звезди като певицата Тейлър Суифт (1,1 милиарда долара), телевизионния продуцент Дик Улф (1,2 милиарда долара), подстрекател на тв шоута като „ Закон и ред ” и „ Чикаго ”, Меджик Джонсън, състезател в залата на НБА, който в действителност натрупа благосъстояние след пенсионирането си посредством хитри бизнес покупко-продажби и дялове в няколко спортни тима, което е един от най-хубавите пътища за замогване, паметния режисьор Джордж Лукас (5,5 милиарда долара), Майкъл Джордан (3,2 милиарда долара) и Ким Кардашиян (1,7 милиарда долара).

 

Последният процес по проблема пристигна на 8 януари в Мюнстер, където завърши правосъдният развой против трима съучастници на криптокралицата с немски паспорт. На подсъдимата пейка бяха трима – една съпружеска двойка и юрист от Мюнхен. Съпружеската двойка е измамила милиони клиенти, които са били ощетени със сума, почти равна на 3 милиарда евро. Те са набрали 320 млн. евро от към 90 000 клиенти от цяла Европа за измислената криптовалута OneCoin.

А юристът от Мюнхон трансферирал елементи от тази, сума към задгранични банкови сметки. Съпрузите са получили 5 и 4 години затвор, а юристът – близо 3 години.

 

„ Цели 2. години съдиите се лутаха в лабиринт от неистини, клюки, интернационалните финансови схеми... Съдът постанови три присъди на съучастници, само че едно нещо би трябвало да е ясно: казусът ще завърши чак когато и главният обвинен – „ криптокралицата “ Ружа Игнатова седне на подсъдимата пейка, написа в. „ Зюддойче Цайтунг “.

 

От нея обаче няма и диря. Една заран през октомври 2017 Игнатова се качва на аероплан от София за Атина и от този момент следите й се губят. И делото в Мюнстер не съумя да даде отговор на най-важния въпрос: Къде е Ружа?

 

Малко светлина може да хвърли някогашният телохранител на топ измамницата Франк Шнайдер. Някогашният действен шеф на тайните служби на Люксембург беше арестуван на влизане в страната от Франция през април 2021 година и може да бъде екстрадиран в Съединени американски щати, където се водят няколко правосъдни каузи против хора от обкръжението на създателката на ОneCoin. Чрез своята компания Шнайдер й връчил билет за полет до Солун, където щели да я чакат хора, които ще я върнат назад в България.

По-късно Шнайдер получил есемес от Игнатова, който гласял: Home safe (прибрах се сполучливо – б.р). Това е и последният симптом на живот от нея.

 

Фактът, че късото известие до него било написано на британски, озадачило Шнайдер, защото преди Ружа Игнатова постоянно му е писала единствено на немски. Затова той счита, че Игнатова е била ликвидирана, а известието е било изпратено от нейните убийци.

 

Версията, че криптокралицата към този момент не е измежду живите, се поддържа и от информация, до която е съумял да стигне „ Зюддойче Цайтунг “. Според изданието от Мюнхен неизвестен източник твърди, че килърът е човек, който лежи в нидерландски затвор за трафик на хероин.

Той бил прострелял Ружа Игнатова на яхна в Йонийско море. След това нарязал тялото й на части, които хвърлил в морето. Засега тези изказвания обаче не могат да бъдат потвърдени.

 

Срещу сходна версия се вади различен необоснован „ факт “ че братът на Ружа – Константин Игнатов и майка й Веска Игнатова били разговаряли с нея по телефона след хипотетичното й ликвидиране.

Освен това очевидно те въобще не били обезпокоени от това, че Ружа Игнатова е изчезнала. Изданието напомня и още един факт: американски кореспондент изкопчил от ФБР информацията, че службата имала основателна причина да държи Ружа Игнатова в листата с най-издирваните лица, т.е., това може да значи, че тя е жива.

Инфо: Уикенд

Тагове: Ружа Игнатова биткойни криптокралица Константин Игнатов криптофараонка ОneCoin Франк Шнайдер ФБР
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР