Измама с името на директора на болница Света Екатерина -

...
Измама с името на директора на болница Света Екатерина -
Коментари Харесай

Измама в интернет: Рекламират хранителна добавка чрез фиктивно интервю с проф. Начев

Измама с името на шефа на болница " Света Екатерина " - проф. Генчо Начев - в интернет от негово име се популяризира медикамент с съвсем чудодейни свойства против сърдечно-съдови проблеми. Само преди седмица той опровергава същата реклама. След позвъняване на прочут обаче научава, че още веднъж се е трансформирал в рекламно лице на добавка, която съгласно описанието лекува хипертония, заяви bTV.

„ Не бях сюрпризиран, тъй като не е за първи път - лекарство с чесън, лимон и не знам си какви вълшебства... кукувича прежда. Много грозно и не е морално да се спекулира с доверието на хората, изключително когато би трябвало да се продава нещо, което не е потвърдено “, разяснява професорът.

На добавката се приписват чудодейни свойства - че удължава живота и разгражда килограми холестерол и тромбози.

 Кадър от bTV

Според рекламата - в лечебните заведения у нас тя се употребява за лекуване единствено на депутати и министри.

„ Ние лекуваме министри и депутати, само че не сме употребявали такава добавка. Няма такова лекарство, което е панацея и лекува хипертония, холестерол и кръвоносни съдове “, изясни още Начев.

Екипът на малкия екран също поръчва добавката.

„ Няма противопоказания. Комплексът съдържа натурални екстракти от растения, което подсигурява цялостна сигурност даже в композиция с други лекарства “, споделят им по телефона.

 Кадър от bTV

У нас добавките се управляват от БАБХ. Оттам обявиха, че няма регистриран артикул с това име. Такъв медикамент няма и в регистрите на изпълнителната организация по медикаментите.

Сайтът към този момент не е деен. Добавката обаче продължава да се предлага в интернет.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР