Изложба на ретро сапуни от Европа и България открива в

...
Изложба на ретро сапуни от Европа и България открива в
Коментари Харесай

Актирса открива изложба с ретро сапуни

Изложба на ретро сапуни от Европа и България открива в събота вечер, 11 май, в Галерия CU29, в Капана, от 19.00 часа, актрисата Ина Добрева.

Необичайната експозиция „ За кого бие Камбаната “ е част от програмата на Европейска столица на културата - Пловдив 2019 и показва сапуна – този всекидневен битов предмет като средство за свързване с предишното ни, със спомените ни през аромата му, типа му, до допира с него.

Изложбата ще покаже, с изключение на сбирката от ретро сапуни, събирани дълго време от авторката и всеки от тях носещ присъщия тип на своето време, като дизайн, опаковка, шрифт, по този начин и модерна апаратура от най-известния от соц-миналото ни сапун „ Камбаната “.

Ина Добрева споделя още за над стогодишната историята на фабриката, където се е произвеждал сапун „ Камбаната “ и за ориста му през днешния ден.

В неделя, 12 май, от 17.00 часа ще се организира и сензитивен пърформанс, участниците, в който ще бъдат предизвикани да взаимодействат със сапуна и неговата консистенция по любопитен и много релаксиращ метод.

Участието в пърформанса е със свободен достъп, а потенциалът за броя на участниците е 25 души.

Вдъхновена от любовна история, изложбата „ За кого бие Камбаната “, нежно подтиква усещанията на публиката и ни връща в предишното по съвременен и нетрадиционен метод.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР