Излизането на Великобритания от ЕС без сключено с властите в

...
Излизането на Великобритания от ЕС без сключено с властите в
Коментари Харесай

Излизането на Великобритания от ЕС без споразумение може да й коства дефицит от 111 млрд. долара, според Guardian


Излизането на Англия от Европейски Съюз без подписано с управляващите в Брюксел съглашение за изискванията по Brexit ще докара до недостиг на държавния бюджет на Обединеното Кралство в размер от 80 милиарда паунда или 111 милиарда $. Това оповестява вестник The Guardian, базирайки се на данни от отчета на английското държавно управление за следствията от излизането на страната от европейската общественост.

Този документ поначало е бил предопределен единствено за вътрешно прилагане от членовете на държавното управление, само че откакто известна информация от него през и предходната седмица изтече към някои медии, Лондон се съгласи да го разгласява след допитване до Народното събрание.
Според изданието, с цел да запуши тази дупка от 80 милиарда ще би трябвало в разстояние на 15 години да прибягва до заеми общо в размер на 120 милиарда лири или 167 милиарда $.

По-рано бе обявено, че този отчет съдържа калкулации, съгласно които даже при подписване на договорка за свободна търговия с Европейски Съюз след Brexit, темпът на растеж на английската стопанска система през идващите 15 година ще спадне с 5 %, а при излизане на страната от Европейски Съюз без съглашение с Брюксел – с 8 %. Най-малки загуби от порядъка на 2 % ще има при трети вид, в основата на който е запазването от Англия на участието в Европейското икономическо пространство, осигуряващо достъп на страната до единния пазар на Европейски Съюз.

Най-лошият сюжет във връзка с следствията от излизането от Европейски Съюз без договорка заплашва североизточна Англия, където данните за икономическия растеж могат да спаднат в този случай и с 16 %. В района на Западен Мидлендс, спадът може да е 13 %, а в северозападна Англия и Северна Ирландия – с 12 %. В най-изгодно състояние е Лондон, където загубите няма д аса повече от 3 %.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР