Излизането на БСП е всъщност откъс от парламентаризма, заяви Волен

...
Излизането на БСП е всъщност откъс от парламентаризма, заяви Волен
Коментари Харесай

Волен Сидеров: При отсъствие от зала, депутатите не трябва да получават заплатa


Излизането на Българска социалистическа партия е в действителност фрагмент от парламентаризма, съобщи Волен Сидеров, водач на „ Атака “ пред Българска национална телевизия.

„ Кворумът ще бъде обезпечен, дори ще се прекратят пътувания, които нормално депутатите имат в интернационалните организации. Може би няколко седмици ще се отсрочат тези пътувания, тъй че ще поддържаме кворума. Може би пък Народното събрание ще проработи по-делово, тъй като доста постоянно опозицията вкарва едни диспути, които не са по тематиката, не са в същината на закона “, акцентира Сидеров.

Волен Сидеров разяснява и дали депутатите от левицата ще получават заплати, макар отсъствията от съвещания.

Волен Сидеров, водач на "Атака ", ръководител на ПГ на "Обединени патриоти ": Вчера при госпожа Караянчева имахме събиране и аз предложих правилникът да се поправи по този начин, че да не получаваш пари, когато не присъстваш. Защото те не престават да си получават 1/3 от заплатата, това са съществени пари, за които множеството българи могат единствено да мечтаят. Така че, мисля, че това предложение би трябвало да се одобри.

И трите партии сме на мнение, че каквото и да протече около евроизборите, ние би трябвало да продължим мандата. Нека най-малко веднъж господин Борисов да си изкара цялостен мандат и да приключим започнатото по стратегия, тъй като в този момент сме на средата, добави водачът на "Атака ".

Сидеров разяснява и публичното неодобрение във връзка измененията за преференциалното гласоподаване.

„ Вдигна се огромен звук, Българска социалистическа партия истеризираха доста, оповестиха го за завършек на демокрацията и сътвориха едно напрежение, че се е случило нещо съдбовно ужасно, а това не е по този начин. Демокрацията не е заклана - жива и здрава е, тъй че всичко е наред “, сподели водачът на „ Атака “.

Знаете, че министър председателят Борисов има този инстикт - когато за нещо има социална реакция, да го премисли. Така Сидеров разяснява решението на ръководещите да върнат за нови ремонти признатите към този момент промени в Изборния кодекс.

Относно предлагането за напълно мажоритарни избори, Сидеров съобщи, че персонално той няма проблем с мажоритарното избиране. Въпросът е, че при чисто мажоритарната система главните партии изпадат, тъй като всички се сплотяват към познатите лица, добави водачът на "Атака ".

Той разяснява и една от най-важните тематики към обединението на "Обединени патриоти " - дали трите партии ще се явят дружно на идните евроизбори.

Волен Сидеров, водач на "Атака ", ръководител на ПГ на "Обединени патриоти ": Нямаме още решение, аз месеци наред настоявах да го решим, поставях тематиката доста интензивно, само че нямаше предпочитание у моите сътрудници да приказват по този въпрос. Вчера оповестиха, че Валери Симеонов е лидер на листа, само че не е ясно на коя - обща или обособена? Това ми наподобява на поръчка, че двете партии - НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация, споделят, че няма да бъдат в обща коалиция с "Атака ". Както и да се явим на избори обаче, ние оставаме в ръководството, тъй като то би трябвало да се приключи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР