Излезе от печат дългоочакваният пълен Алманах на българския тенис. Изданието

...
Излезе от печат дългоочакваният пълен Алманах на българския тенис. Изданието
Коментари Харесай

Излезе алманах за историята на българския тенис

Излезе от щемпел дълго чаканият цялостен Алманах на българския тенис. Изданието " Тенис през три века " е отдадено на две забележителни годишнини - 125 година тенис в България и 90 година Българска федерация по тенис.

Луксозният том е плод на огромен план и на няколкогодишен авторски труд на трима изтъкнати публицисти - Борислав Костурков, Николай Миразчийски и Ани Дончева. Отговорен редактор е Николай Кръстев (издател на сп. „ Спринт " ), а редактори са Ани Дончева и Николай Драгиев. Дизайнер е Михаил Нейков.

Крайният артикул е първокласна и извънредно обемна книга от 464 страници, формат А4+, с повече от 650 фотоси. Алманахът наблюдава до най-малки елементи и с доста статистика цялостната история на българския тенис - от първите удари на кортовете в Борисовата градина до наши дни.

За улеснение на читателите " Тенис през три века " е разграничен на съществени глави, които засягат всички аспекти от историческото развиване на този спорт в нашата страна:

I. Началото, пътят, възходът

II. Центрове и клубове

III. Златните ракети на България

IV. Галерия на първенците

V. Ярки персони

VI. И те оставиха диря

VII. Новата генерация

VIII. Негово величество треньорът

IX. Федерацията

X. България на международния корт

XI. Големите шампионати в България

XII. Всички обичат тениса

XIII. Обзор на 2021 година

По случай издаването на неповторимия Алманах публични поздравления до българската тенис общественост изпратиха ITF, Тенис Европа, ATP и WTA.

Алманахът на българския тенис ще бъде показан публично пред обществеността напълно скоро. Луксозният том е на символичната за големия масив информация и фотоси в него цена от 30 лв.. Заради своята уникалност той няма да се продава в книжарниците из страната, а ще се популяризира извънредно от БФТ, като навреме ще бъдат оповестени всички условия за закупуването и приемането му
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР