Излъчването на броенето на бюлетините в края на изборния ден

...
Излъчването на броенето на бюлетините в края на изборния ден
Коментари Харесай

Очакват хакерски атаки на изборите, но властта успокоява - взети са мерки

Излъчването на броенето на бюлетините в края на изборния ден е казус в Европа, съобщи пред Нова телевизия министърът на електронното ръководство Георги Тодоров. Той напомни, че такава процедура има единствено в Русия.  Все още обаче не е ясно какви тъкмо ще са устройствата, които ще снимат процеса. 

 

Все още се изпипват детайлите към целия развой по видеозаснемането при броенето на изборите. Тодоров е безапелационен - без огромните телекоми, които обезпечават интернет съгласуваност, органите не могат да се оправят. В не всички секционни изборни комисии процесът ще може да се излъчва онлайн заради липса на интернет. Ще бъде изработен обаче запис, който може да се гледа в последващите дни. 

 

До 20 хиляди души ще могат да гледат в действително време броенето на бюлетините. 

На 13 март завършва публичната поръчка за устройствата, с които би трябвало да се обезпечи видеозаснемането. В нея са планувани 12 хиляди устройства, които ще бъдат прегледани и заредени. Тестовият интервал ще е към 12-13 дни. 

 

“Законът би трябвало да се извършва, а не да се пояснява ”. Така отрасловият министър отговори на въпроса оправдана ли е инвестицията за електронните устройства, в случай, че те даже няма да са съображение за вероятно оборване на вота.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР