Изкуството като начин на общуване. Изкуството като начин да изразиш

...
Изкуството като начин на общуване. Изкуството като начин да изразиш
Коментари Харесай

„Крачка напред” към повече усмивки и цветове

Изкуството като метод на другарство. Изкуството като метод да изразиш себе си. Изкуството като крачна напред за " слънчевите деца "  – това е специфичната задача на ателиетата по керамика и изобразително изкуство, които Mish Mash Fest - един от най-големите фестивали за модерно приложно изкуство, който към този момент седем години съхранява и разпространява занаятите и изкуството у нас, провежда в границите на акцията " Крачка напред " за кариерна реализация на хора със Синдрома на Даун. 

Кампанията се реализира дружно с " Момичетата от града " и Столична община, в партньорство с Maria’s World Foundation и с поддръжката на Георги Георгиев, ръководител на СОС.



Ателиетата, провеждани в прелестна и усмихната креативна атмосфера, събират освен младежи и хора със синдрома Даун, само че и хора с разнообразни потребности, които са лишени от опция за интеграция, свободен достъп до икономическия пазар и варианти за работа.

Всяко ателие се води от създател, който има опит и умения и търпения с наслада да да бъде наставник. Ръчно направените по време на ателиетата продукти зарадваха посетителите на последното издание на специфичния  щанд на Mish Mash Fest.



Те са усмихнати, любвеобилни, излъчват светлина и са родени с една хромозома повече. Всяка година 1 от 700 деца по света се ражда със Синдром на Даун и това е една от най-честите генетични аномалии.

По-важното обаче е, че те могат за развият цялостния си капацитет, в случай че им се даде опция и според от проявлението на Синдрома на Даун – да се интегрират, да учат и да се развиват, да бъдат дейни и пълноправни членове на обществото, да имат фамилии и да работят. Едно от най-важните и значими провокации пред на хората със Синдром на Даун, както и пред всички със специфични потребности и точно дейното им социализиране и включване в пазара на труда. 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР