Изкуственият интелект прави по-ефективна електронната търговияAI може да помогне за

...
Изкуственият интелект прави по-ефективна електронната търговияAI може да помогне за
Коментари Харесай

Навлизането на AI е топ тенденция в онлайн магазините

Изкуственият разсъдък прави по-ефективна електронната търговия

AI може да помогне за понижаване на инвентара на онлайн търговците при опазване на асортимента (снимка: CC0 Public Domain)

Изкуственият разсъдък намира от ден на ден приложения в всекидневието на хората и бизнеса, в частност електронната търговия. Като една от топ трендовете при онлайн магазините през 2024 година се обрисува потреблението на AI за оптимизация на процесите или за разбор и показване на съответстващи артикули на потребителите, съгласно участници в конференцията Digital4StaraZagora.

AI може да помогне за понижаване на инвентара на онлайн търговците с до 15% при опазване на същите равнища на подбор и в същото време да понижи изгубените изгоди с до 7-8%, обявиха специалисти от промишлеността на е-търговията, които участваха в панела “Иновативни принадлежности и технологии ”.
още по темата
Същевременно, наклонността в обществените мрежи за 2024 година е обвързвана с броя на почитателите, който оказва все по-малко въздействие върху разпространяването на обещано наличие. Добре основаното наличие може да се популяризира чудесно, даже и от профил с по-малко почитатели.

Друга основна наклонност, която се чака през идната година, е по-високата успеваемост при работата с микро инфлуенсъри, за разлика от тази с огромните инфлуенсъри. За марките водачите на мнение с по-малка, само че вярна публика е по-рентабилен вид, който им дава по-голяма ефикасност.

Запазва се наклонността от актуалната година видео наличието да бъде изключително дейно за разпространяване, като максимален резултат в обществените мрежи ще има видео наличие във формат 9:16, който е най-благоприятен за мобилни устройства. Тik Tok оглавява класацията при обществените мрежи като бележи растеж на потребителите и наклонността е това да продължава и през 2024 година.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР