Изкуственият интелект (ИИ) несъмнено предлага възможности, но крие и рискове.

...
Изкуственият интелект (ИИ) несъмнено предлага възможности, но крие и рискове.
Коментари Харесай

Габриел: България вече се откроява като регионален иновационен хъб

Изкуственият разсъдък (ИИ) безспорно предлага благоприятни условия, само че крие и опасности. Това заяви във вторник вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел по време на брифинг за български медии в Ню Йорк, оповестява Българска телеграфна агенция.

По думите ѝ " най-важното е, че се откроява ролята на България като районен иновационен хъб ".

" Това е методът - посредством привличане на гении, посредством приложения в изкуствения разсъдък, които обаче носят действителна, добавена стойност и за стопанска система, и за работни места, и за привличане на вложения ", добави Габриел.

По думите ѝ, би трябвало да се подсигурява, че работата с ИИ ще значи цялост на персоналния живот и отбрана на човешките права, а не загуба на работни места. В противоположен случай ще бъде доста мъчно да се построи доверие в ИИ, добави Габриел.

Габриел напомни изказването генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, че са изпълнени едвам 15 % от заложените Цели за стабилно развиване до 2030 година ИИ би могъл да бъде потребен в някои от тези цели -  в медицината, земеделието, или енергетиката. 

Темата бе измежду главните, разисквани по време на срещите ѝ  държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, външните министри на Англия Джеймс Клевърли и на Сингапур Вивиан Балакришнан, заместник-министъра на външните работи на Кения Корир Сингоей, държавния секретар за цифровизация на Испания Карме Артигас и зам.-генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Улрик Кнудсен.

Тя взе участие и в полемиката с външните министри на Европейски Съюз , на която са били разисквани две съществени тематики - обстановката в Нигер и поддръжката за Украйна. България е изразила желанието си да бъде участник в три от работните групи по 10-те точки за мир на украинския президент Володимир Зеленски - енергийна сигурност, продоволствена сигурност и околна среда.

Габриел взе участие и в министерска среща в Организация на обединените нации , проведена от Европейския съюз (ЕС), Саудитска Арабия и Лигата на арабските страни и в съдействие с Йордания и Египет, на която бе разисквана подготовката на изчерпателен " Пакет в поддръжка на мира ". Целта е пакетът да бъде задействан сега, в който се реализира мир в района на Близкия изток.

По думите ѝ точно в това се състои другият метод в Близкоизточния кротичък развой - първо двете страни би трябвало да сключат мир, а по-късно ще се осъществят съответни планове, които да подсигуряват, че този мир е резистентен. Освен това е значим и съставът на участниците в този проект.

" Вече не е единствено Европейски Съюз, не са единствено Съединените щати или единствено една част от арабските страни, които вземат участие. Много мощен районен метод и в това време световни старания ", сподели Габриел. Този проект не цели да размени подхванатите до момента политически старания за реализиране на мир сред израелци и палестинци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР