Изкуственият интелект е основната заплаха за човечеството, но има и

...
Изкуственият интелект е основната заплаха за човечеството, но има и
Коментари Харесай

Мъск: Изкуственият интелект е основната заплаха за човечеството

Изкуственият разсъдък е главната опасност за човечеството, само че има и доста огромен капацитет, сподели предприемачът, създател на компания " Спейс Екс " и притежател на обществената мрежа туитър Илън Мъск, представен от ТАСС, до момента в който говореше посредством видеовръзка на Световната държавна среща на високо ниво в Дубай.

" Той има както позитивни, по този начин и негативни страни ", сподели Мъск, отговаряйки на въпрос за изкуствения разсъдък. " Перспективите за приложението му са големи, само че той съставлява и голяма заплаха. Вземете да вземем за пример нуклеарната енергетика. Имаме производството на нуклеарна сила и имаме нуклеарни оръжия ", добави предприемачът.

" Поради тази причина считам, че би трябвало до известна степен да сме загрижени за това. Нуждаем се от някаква регулация в тази област ", сподели още Мъск.
Собственикът на туитър и създател на компания " Спейс Екс " също така счита, че загадъчните неидентифицирани обекти, свалени от американските военни предходната седмица, не са с извънземен генезис.
По думите на Илън Мъск извънземни евентуално не съществуват.

" Не мисля, че са извънземни. По въпроса за извънземните като цяло съществува по този начин нареченият абсурд на Ферми. Ако Вселената в действителност е толкоз остаряла, колкото твърди науката, тогава къде са те? Имам поради, че в случай че Вселената съществува от 13,8 милиарда години, не би ли трябвало да има извънземни на всички места? Не съм виждал никакви доказателства за извънземна технология или извънземен живот. Аз съм притежател на " Спейс Екс " и не мисля, че някой знае повече от мен за Космоса или най-малко за галактическите технологии ", сподели той.

Мъск добави, че неналичието на извънземен живот във Вселената е " много притеснителна ". " Това значи, че нашата цивилизация е дребна свещ в безкрайния мрак. Затова би трябвало да се отнасяме към нея доста деликатно, с цел да не угасне ", добави предприемачът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР