Изкуственият интелект (AI) оказва значително влияние върху игралната индустрия, революционизирайки

...
Изкуственият интелект (AI) оказва значително влияние върху игралната индустрия, революционизирайки
Коментари Харесай

Гейминг революция: как технологиите за изкуствен интелект развиват уменията на играчите

Изкуственият разсъдък (AI) оказва доста въздействие върху игралната промишленост, революционизирайки освен създаването на игри, само че и метода, по който играчите се ангажират с тях. Освен с въздействие върху механиката и функционалността на игрите, AI играе жизненоважна роля за възстановяване на уменията на играчите и цялостното им игрово прекарване. 
Алгоритмите с изкуствен интелект имат способността да оказват помощ на играчите да развиват и усъвършенстват своите игрови умения, а виртуални платформи като и към този момент дават на посетителите си такава опция. Известният уеб страница за онлайн покер дава новаторски безвъзмезден инструмент, задвижван от машинно образование, който проучва ръцете и стила на игра на посетителите на уеб страницата, като основава персонализирано видео с рекомендации по отношение на вероятните способи, по които могат да подобрят играта си. Инструментът се назовава Level up with Lex, а лицето на продукта е посланикът на PokerStars и един от най-успешните покер стриймъри Лекс Велдхюис. Междувременно chess.com също интегрира алтернатива за цифров треньор по шах, наименуван Aimchess, който дава персонализирани образования, основани на игрите на потребителите. 
Такива , ръководени от AI, могат да обезпечат насоки в действително време по време на игра, като показват пропуснатите благоприятни условия, оферират оптимални тактики и демонстрират модерни техники на играчите. Те дават опция на потребителите да се учат от грешките си, да развиват нови умения и да усъвършенстват своя геймплей, като в последна сметка усъвършенстват представянето си. Подобни цифрови помощници са от изгода както за начинаещи играчи, по този начин и за експерти, които търсят непрекъснато предизвикателство и рационализиране на играта си. 
Всичко това е допустимо с помощта на интелигентните системи, които проучват равнището на играча, изследват неговите качества и умения и се приспособяват, предоставяйки персонализирано преживяване. Освен като цифрови треньори роботите с изкуствен интелект могат да влязат и в ролята на интелигентни съперници, против които играчите могат да упражняват и тестват другите си тактики и тактики. 
От друга страна, с помощта на необятния набор от данни, с които разполагат AI технологиите, разработчиците на игри могат да наблюдават по доста по-прецизен и меродавен метод по какъв начин се развиват трендовете в игрите и по какъв начин те се одобряват от играчите. Така платформите и разработчиците научават кои са мощните и слабите страни на дадена игра или игрови програмен продукт и знаят накъде да насочат напъните си по развиване и възстановяване на предлагания артикул, тъй че да дава отговор на упованията и условията на играчите. 
За потребителите анализите, задвижвани от AI, могат да дават персонализирани рекомендации, като да вземем за пример оферти за заглавия в съответен род или персонализирани куестове въз основа на самостоятелните желания и жанр на игра. Използвайки тези рекомендации, играчите могат да изследват нови игрови преживявания и игри и да развиват в допълнение своите умения в области, които дават отговор на техните ползи.
 

 
Системите за изкуствен интелект играят решаваща роля и в развиването на прекарванията с виртуална действителност (VR) и разширена действителност (AR). Алгоритмите се грижат за достоверното и реалистично прекарване, като разрешават по-точно различаване на жестове, точно следене на придвижването и реалистични взаимоотношения с героите, които не са играчи (NPC) във виртуални среди.
В подготвителните симулации с добавена или виртуална действителност AI може да даде адаптивни сюжети и динамични провокации, като по този метод оказва помощ на играчите да упражняват уменията си, да усъвършенстват рефлексите си и способността да вземат решения. Чрез обединяването на AI с VR/AR технологиите, играчите могат да навлязат в в действителност завладяващи игрални сфери, където могат да учат, упражняват и усъвършенстват уменията си по способи, които допреди са били невъзможни и даже немислими. 
Влиянието на AI върху света на игрите е неизбежно и се простира надалеч оттатък игровата механика и графика. Чрез потребление на разбори и данни, технологиите за изкуствен интелект разрешават даването на персонализирано образование и тренировки и изцяло революционизиране на метода, по който играчите се ангажират с игрите. Тъй като AI продължава да се развива с неспирни темпове, можем да чакаме още по-иновативни приложения, които да дават опция на играчите да отключат цялостния си капацитет, да подобрят изцяло своето игрово преживяване и да реализират нови равнища на майсторство в обичаните си игри.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР