Изключително важно е да се върнем към нашите възрожденски корени

...
Изключително важно е да се върнем към нашите възрожденски корени
Коментари Харесай

Петър Стоянов: Да се върнем към възрожденските корени, да проявим солидарност

Изключително значимо е да се върнем към нашите възрожденски корени на народ, който е благодетелен, демонстрира великодушие и взаимност към другия. Това съобщи пред БГНЕС Петър Стоянов, президент на Република България (1997-2002 г.).

Стоянов разяснява протичащото се в Украйна, ориста на бежанците и солидарността на българите. „ Тази брутална експанзия, колоните бежанци – най-вече дами и деца, които не знаят дали ще се върнат в жилищата си множеството, от които са разрушени, това в действителност засегна надълбоко българския народ. Трябва да кажа, че колкото е значима помощта на нашите доброволци, на нашите съграждани за украинците, толкоз е значимо да се осъзнае, че помагайки на украинците, ние в действителност оказваме помощ на себе си “, сподели той.

Стоянов добави, че по този метод ние даваме най-хубавия образец на нашите деца и на нашето общество. Човешката взаимност е тъканта на всяко едно общество. Когато тази взаимност надвиши националните граници, когато окажеш помощ на човек в неволя просто по този начин, тъй като е човек и тъй като е в неволя, това към този момент приобщава нас българите към най-сериозната, най-осветената европейска хуманистична традиция. Затова е доста значимо образците на взаимност на хората да бъдат съобщавани, да бъдат известявани на българското общество. Имаме потребност от положителни вести, имаме потребност от положителни образци.

На въпрос дали би трябвало да насърчаваме хората, които желаят да оказват помощ, Стоянов съобщи: „ Убеден съм, че положителното би трябвало да бъде насърчавано и би трябвало да излиза на напред във времето. Ние се уморихме от тежки, отрицателни, бих споделил дори от кошмарни вести. Имаме потребност от такива положителни образци “.

Той съобщи, че за него най-умилителни са тези дарения по 20 лева, хора които са купили по два шампоана и два сапуна. Малко нещо, с което желаят да оказват помощ на един украински емигрант. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР