Изключително важно е да се удължи животът на въглищните централи.

...
Изключително важно е да се удължи животът на въглищните централи.
Коментари Харесай

ГЕРБ: Изключително важно е да се удължи животът на въглищните централи

Изключително значимо е да се удължи животът на въглищните централи. Това обявиха от ГЕРБ на брифинг в Народно събрание.

" За страдание, не виждаме такова нещо. Очертава се разгром. Затова държавното управление и министърът на енергетиката би трябвало по най-бързия метод да дефинират визия за удължаването на комплекса. За страдание, не виждаме такова предпочитание и мисъл в тази посока. Което пречи на подписването на групово съглашение ", сподели Красимир Вълчев. 

Миньорите упорстват те да работят до 2038 година, а не до 2026 година

" Организира се бързо публично разискване на териториални проекти. Част от прочетеното в тях е меко казано скандално. Видяхме лист с компании, които ще бъдат подкрепени, зад тях прозират имената на спонсори на ПП-ДБ ", съобщи Вълчев.

Делян Добрев разкри данни, съгласно които 1 милиарда 760 млн. евро са дадени на компаниите, които никой не знае от кое място и по кое време пристигнаха, по какъв начин са взели участие на търг и за какво са били определени. 

" Това не е скандал, това е интернационален скандал! Надявам се способените органи да се самосезират, тъй като виждате за какви неща става въпрос ", сподели Добрев. 

Теменужка Петкова съобщи, че не се плануват никакви вложения, с цел да се планува удължение живота на въглищните централи.

" Те са поръчител за енергийната успеваемост на страната ", означи тя и акцентира, че тези централи дават 46% от енергийната стойност на страната.

В териториалните проекти има затваряне на въглища още 2026 година, сподели вицепрезидентът на КНСБ Огнян Атанасов

Петкова прикани държавното управление да предприеме бързи дейности и да направи всичко належащо тъй че животът на въглищните централи да бъде продължен.

Жечо Станков добави, че над 49 000 души разчитат на този бранш и също прикани да оперативно и бързо деяние от страна на държавното управление за спасяването на въглищните централи.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР