Изключително важно е да се намери правилният баланс между политиките

...
Изключително важно е да се намери правилният баланс между политиките
Коментари Харесай

Зам.-министър Събев: Трябва баланс между политиките в рибарството и околната среда в Черно море

Изключително значимо е да се откри верният баланс сред политиките в региона на рибарството и околната среда в Черно море. Нужни са общи начинания и старания от всички черноморски страни за намаляване на отрицателните резултати от човешката активност и изменението на климата. Несъмнено съгласуваност на районно равнище ще бъде надалеч по-ефективна от самостоятелните дейности на всяка страна. Това съобщи заместник-министърът на земеделието, храните и горите Георги Събев по време на съвещание на Управителния съвет на Консултативния съвет за Черно море, което се организира на 24-25 ноември, с присъединяване на представители на България, Румъния и Европейската комисия. По думите му, с помощта на положените взаимни старания досега, устойчивостта на рибарството в района продължава да нараства.

Ключови цели на България за бъдещето на риболова и аквакултурите в Черно море са обезпечаването на солидна научна основа, повишението на научните познания и развиването на изследователския потенциал, уточни аграрният заместник-министър. И посочи, че е основно гарантирането на равни условия за използване на признатите районни ограничения от всички крайбрежни страни и нулевата приемливост към противозаконния, недеклариран и нерегулиран лов на риба. Важно е още идентифицирането на ограничения за справяне с неподходящите последствия от климатичните промени и намаляването на въздействието върху сензитивните типове и местообитания, изясни още Георги Събев, като разяснява, че те въздействат директно и за реализиране на стабилно риболовство в Черно море.

Заместник-министърът акцентира, че Консултативният съвет за Черно море има осезаема роля при образуването на подобаващите решения за превъзмогване на провокациите пред рибарството в Черно море на европейско равнище. И добави, че рекомендациите и оферти на съвета следва да бъдат в сходство с задачите и правилата за положително ръководство на Общата политика в региона на рибарството и да подкрепят осъществяването им.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР