. Изключително важен успех по програмата “Старшип на Илон Мъск!

...
. Изключително важен успех по програмата “Старшип на Илон Мъск!
Коментари Харесай

УСПЕХ и РЕКОРД: Супер Хеви запали за пръв път седем двигателя едновременно по време на огневи тест!

.

Изключително значим триумф по програмата “Старшип ” на Илон Мъск! За пръв път от началото на тестовата стратегия бяха запалени по едно и също време седем мотора “Раптор ” – нов връх! За потребностите на статичното огнево тестване беше употребен 7-мият първообраз на свръхтежката ракета “Супер Хеви ”.

“Налягането в камерите изглеждаше добре при всичките седем мотора ” – с тези думи Илон Мъск удостовери триумфа в Туитър.

Статичното огнево тестване беше зрелищно за феновете, а както припомня блогърът Everyday Astronaut, това дори не са 25% от моторите на “Супер Хеви ”. Така че, въпреки и днешният триумф да бе значима крачка напред към първия орбитален полет на “Старшип ”, към момента сме надалеч от реализацията му. Първата степен на цялостната система има общо 33 мотора “Раптор ”, тъй че през идващите дни и седмици евентуално предстоят още проби със седем и повече мотори, до момента в който се стигне до окончателния предстартов тест – статично огнево тестване с цялостния набор мотори.

Тук няма по какъв начин да не припомня, че “Старшип ” и “Супер Хеви ” към този момент са прекосявали неведнъж и сполучливо през голям брой “мокри ” и статични огневи тествания, до момента в който ракетата-носител на НАСА “Спейс Лонч Систъм ” към момента не може да премине наред даже и през едно-единствено “мокро тестване ” с цялостно извършване на противоположното преброяване. Частично “мокро ” тестване е планувано за 21-ви септември и в случай че то е сполучливо, ще се направи опит за изстрелване на 27-ми септември.

При това “Спейс Лонч Систъм ” има единствено четири мотора на първата степен и тя би трябвало да извежда на път към Луната кораба “Орион ” с четирима души на борда. Илон Мъск има напълно друга цел – изцяло завземане на Слънчевата система и колонизация на Марс, като в границите на едно изстрелване се възнамерява да се извеждат 100 души в космоса. “Старшип ” е най-амбициозната стратегия в историята на космонавтиката – и всички се надяваме тя да реализира цялостен триумф.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР