Изключително странно е, когато сме на финалната права, законопроектът за

...
Изключително странно е, когато сме на финалната права, законопроектът за
Коментари Харесай

Майки на деца с увреждания: Кой отряза главата на министъра?

Изключително необичайно е, когато сме на финалната права, законопроектът за персоналната помощ е подготвен за внасяне и подсилен от министъра, Бисер Петков да подаде оставка. Кой отряза главата на министъра?
 
Това питат протестиращите пред Народното събрание родители на деца с увреждания . Стотици майки проведоха редица митинги в столицата и други градове на страната, издигнаха и палатков лагер край Народното събрание под надпис: " Системата ни убива ".
 

В понеделник, в късния следобяд, пресслужбата на Министерския съвет заяви, че министър председателят Бойко Борисов е приел оставката на министъра на труда и обществената политика Бисер Петков. В известието бе пояснено, че Петков подава оставка заради невъзможността да овладее създалото се напрежение по отношение на настояванията на родителите с деца с увреждания.
 
 БГНЕС, списък

Все още не е ясно кой ще поеме поста. Вероятно спряганото име е това на сегашния зам.-министър на образованието Деница Сачева.-->
 

Оставката на обществения министър Бисер Петков е изненада за мен. Той беше най-кадърният министър в кабинета " Борисов 3 ", разяснява финансистът проф. Христина Вучева. Според нея Петков се е справял доста добре в обществената сфера и е постъпил доста доблестно, откакто е признал на премиера, че не може да реши казуса на майките на деца с увреждания.
 
 БГНЕС, списък

Основното искане на родителите на деца с увреждания е Законът за персоналната помощ да подсигурява средства за естествен живот на децата им и след навършване на 18-годишна възраст. Проект на подобен закон е създаден от екипа на омбудсмана Мая Манолова.
 

" Министър Бисер Петков изрично поддържаше обществената помощ. Той беше единственият в кабинета, който поддържа хората с увреждания. Законът е значим за нас, тъй като е животоспасяващ ", разяснява пред БГНЕС Вера Иванова, която е част от протестиращите.
 
 БГНЕС, списък
 
Сега тя е подготвена да събере още веднъж майките на митинг в поддръжка на министър Бисер Петков, с цел да остане на поста си.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР