Изключително рядко кожно заболяване постепенно превръща 11-годишния Рамеш Дарджи в

...
Изключително рядко кожно заболяване постепенно превръща 11-годишния Рамеш Дарджи в
Коментари Харесай

Рядка болест превръща малко момче в жива статуя

Изключително рядко кожно заболяване последователно трансформира 11-годишния Рамеш Дарджи в жива скулптура. Заболяването е необичаен тип интиоза и в най-тежката си форма кожата става на големи люспи от сухота.

Рамеш се е родил като обикновено бебе и родителите му не са и подозирали през какво тестване ще им се наложи да преминат. Само 15 дни откакто се прибират вкъщи, майка му е забелязала, че кожата му е почнала да се бели, оставяйки огромни люспи след себе си.

Лекарите откриват, че кожата му се отлепва, а на нейно място се появява друга, доста по-дебела от естественото. В началото се е считало, че детето е развило тежка гъбична зараза.

Напредването на заболяването е лишило способността на момчето да върви и да приказва, а с външния си тип постоянно плаши близките, поради което няма никакви другари.

Родителите му – 26-годишната Нанда и 35-годишният Нар от Индия, споделят, че никой не може да изясни тежката ихтиоза, от която страда сина им, и не могат да създадат нищо, с цел да му оказват помощ.

Няма по какъв начин да се подхващат съответни ограничения, с цел да се спре болестта, до момента в който не открият повода, която го предизвика, декларират медицинските екипи.

 Момче скулптура Снимка: Dailymail

За в този момент лекуването на Рамеш е поверено на Медицинския лицей в Катманду, където лекарите, въпреки че не могат да се борят против заболяването, се пробват да създадат живота на дребното момче колкото се може по-лек.

В продължение на 2 седмици му се дават антибиотици, с цел да се избегнат инфекциите. Предписани са им и разнообразни мощно овлажняващи кремове, който да отстранен мъртвата кожа от тялото му.

Рамеш посещава постоянно и физиотерапия, чиято цел е да раздвижи краката му, тъй че да може най-малко да стои прав.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР