Изключително опасно място привлича като магнит подрастващи, които си играят

...
Изключително опасно място привлича като магнит подрастващи, които си играят
Коментари Харесай

Опасно! Деца дишат райски газ на Вълнолома

Изключително рисково място притегля като магнит подрастващи, които си " играят с огъня " там. Това е вълнолома, където на 15 август 2018 година се подлъзнаха две деца и се удавиха в морето. Мястото в този момент, както и методът му от към Южния плаж, е явка на младежи, които дърпат божествен газ.

Използваните балончетата са изхвърлени из региона като остарели презервативи, видя кореспондент на Varna24.bg .

Приемането на божествен газ взема застрашителни размери у нас и даже се стигна до там 15 годишен юноша да бере душа в токсикологията на " Пирогов ". Заради това депутатите не разрешиха продажбата на диазотен оксид (райски газ) на малолетни и използването му в закрити публични места. 

Това само сведе броят на барчетата, където подрастващите се събираха. Сега обаче е топло и вълнолома е място, което като магнит ги притегля да дърпат от балончетата. Там няма и полицейски екипи, по този начин както има в Морската градина.

Дрогата е релативно евтина. Експертите обаче предизвестяват, че това крие огромни опасности.

Газът се вдишва или през флакон, или от въздушен балон. Това води до малко замайване, което трае от 30 секунди до няколко минути. Потребители споделят за засилени чувства и изтръпване на цялото тяло. Някои се кикотят неудържимо.

Смехът, обаче, може да изчезне доста бързо. При междинна " консумация " на 5 до 10 флакончета един път месечно дрогата е относително безвредна. Но в композиция с алкохол или други наркотици дишането на божествен газ може да докара до трайни увреждания на централната нервна система и парализа. Според отчетите, от ден на ден холандци вдишват до към 50 капсули газ на ден за дълъг интервал от време.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР