Изключително опасната субстанция фентанил, която преди няколко години хвърли в

...
Изключително опасната субстанция фентанил, която преди няколко години хвърли в
Коментари Харесай

Смъртоносен коктейл: Засякоха опасната смес от хероин и фентанил във Варна

Изключително рисковата субстанция фентанил , която преди няколко години хвърли в суматоха Северна Америка, към този момент участва и на наркопазара във Варна.

Наличието ѝ е открито от полицията, а по данни от два самостоятелни центъра за лекуване на зависимости, за седмица в града са умряли десетина наркозависими след приложимост на хероин, към който е бил прибавен фентанил.

По време на преследваното от десния прозорец при пасажера почнало изхвърлянето на предмети

„ Има човек, който умря напълно скоро. Днес му е погребението. Преди това е използвал този коктейл с опиати. Също по този начин сме разговаряли с момиче, което е считало, че употребява хероин , само че е получила смъртоносната примес. Разполагаме и с разказите на други пострадали “, изясни Павел Павлов, началник на лечебен център „ Само Днес “.

Той сподели също по този начин, че полицията в града неотдавна е заловила 200 грама алфа-метиламфетамин, което също е опиоид. Опасната наклонност предиздвикала Павел Павлов да обмени информация с други такива центрове. Така схванал, че и там имат такива случаи.

Специалистът напомни, че има дефицит на фрагменти за психиатричните лечебни заведения

„ От самите подвластни знаем, че към този момент има най-малко 10 случая на умряли в резултат на използването на този коктейл. Тези случаи не постоянно се афишират като такива – те се маркират като инфаркт, инсулт, задушаване или нещо друго. Не постоянно има индикации, че този сърдечен арест е от предозиране с този гибелен коктейл от наркотични субстанции “, сподели още Павел Павлов.

Той изясни, че фентанилът е мощен синтетичен опиоид, който се употребява в медицината за обезболяване. Действието му е 50 пъти по-силно от хероина. Използва се в доста дребни дози при заболели от рак в четвърти стадии. Смесването му с опиат обаче, може да докара до гибел.

Вижте във видеото какво споделят по тематиката от полицията във Варна.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР