Изключително неотложно е да бъде разширена автомагистрала Тракия“ в частта

...
Изключително неотложно е да бъде разширена автомагистрала Тракия“ в частта
Коментари Харесай

Иван Шишков: Магистрала „Тракия“ трябва да бъде разширена

Изключително наложително е да бъде разширена автомагистрала „ Тракия “ в частта до автомагистрала „ Марица “. Това сподели в Пловдив служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков. Той взе участие в работна среща, на която беше разискван планът за водоснабдяването на Пловдив и Хасково от каскада „ Доспат – Въча “. Според Шишков Автомагистрала „ Тракия “ в този сектор е доста тясна и не може да поеме придвижването, написа Българска телеграфна агенция.

Много е значимо в точния момент да се проектират нещата. На нас ни следва задание, планиране, оценка за влияние на околната среда. Затова си разрешаваме да стартираме тази процедура, без значение че сме длъжностен кабинет, тъй като всеки ден е значим за такива обекти, сподели Иван Шишков.

Министърът съобщи, че все още има един по-сериозен проблем на „ Тракия “ – при 20-ия км, в посока Бургас, има проваляне на мостовото оборудване. Движението в сектора се прави единствено в едното платно. Там ремонтът ще трае няколко месеца, изясни министърът.

Иван Шишков съобщи, че служебният кабинет е получил като завещание поправки, възлагани с небосвод 2021 – 2022 година В момента в Агенция „ Пътна инфраструктура “ се правят процедури за възлагания за настоящи поправки, в това число с детайли на съществени, сподели министърът. Той добави, че служебното държавно управление ще остави за идващия постоянен кабинет подробни устройствени проекти за към 100 км автомагистрали.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР