Изключително лошо време обхвана италианската област Тоскана. Загинал е мъж в

...
Изключително лошо време обхвана италианската област Тоскана.
Загинал е мъж в
Коментари Харесай

Един човек е загинал заради сериозната буря в Тоскана

Изключително неприятно време обхвана италианската област Тоскана.

Загинал е мъж в Прато.

Проливен дъжд, мощни пориви напразно, прелели реки и потоци предизвикаха съществени вреди в няколко провинции на област Тоскана. В Барберино дел Муджело и Прато водолазни екипи на пожарната избавят хора, блокирани в колите си в подлезите. В Прато се наводни и болничното заведение. Във Флоренция и в региона на града мощният вятър събори дървета, отнесе покриви, възпламнениха се електрически табла, наводниха се селища, някои останаха без ток. Блокиран е сектор на автомагистралата за Болоня. 

Излелият се проливен дъжд в границите на трийсет минути край Емполи се разказва от очевидци като " водна бомба ", чието количество се равнява на дъжд за три седмици. Подобна стихия се развихри и край Ливорно, като се регистрират наводнения от този град чак до Пиза. 

Една апокалиптична картина в Тоскана вследствие на необикновена за тези географски ширини гръмотевична стихия, подхранваща се сама от контраста сред разнообразни въздушни маси, обясниха експерти. 

Областният шеф Еудженио Джани разгласи ситуацията за изключително и посъветва жителите да се качат на по-горните етажи и да не излизат на открито, съобщи БНР.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР