Изключително добре запазен скелет на динозавър на около 150 милиона

...
Изключително добре запазен скелет на динозавър на около 150 милиона
Коментари Харесай

Продават рядък скелет на динозавър

Изключително добре непокътнат скелет на динозавър на към 150 милиона години – камптозавър, наименуван Бари, ще бъде продаден на търг в Париж идващия месец, заяви Българска телеграфна агенция.

Динозавърът, който беше открит за първи път през 90-те години на предишния век в американския щат Уайоминг, в началото беше възобновен през 2000 година от палеонтолога Бари Джеймс, на който и е кръстен след това.

Италианска лаборатория, която се е сдобила с получи Бари предходната година, в допълнение реставрира скелета, който е висок 2,10 метра и е дължина 5 метра.

„ Това е извънредно добре непокътнат образец, който е много необичаен “, сподели Александър Жикело от парижката аукционна къща „ Отел Друо “, която ще се организира наддаването. Целостта на черепа му е 90 %, а скелетът е непокътнат на към 80 %.

Екземплярите на динозаври на пазара за изкуство към момента са необичайност, като годишно има не повече от две продажби в международен мащаб, сподели Жикело.

Очаква се цената на скелета, който ще бъде показан обществено в средата на октомври преди продажбата, да доближи до 1,2 милиона евро.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР